Berlusconin ero varmistui

Perjantaina Italian bondit olivat selvässä laskussa kuten myös Ranskassa ja muissa “velkamaissa” mutta mielenkiintoisesti Suomen ja Saksan korot olivat vastaavasti aika selvässä nousussa. Hinnoitteleekohan mr. Markkina jo eurobondeja hintoihin jolloin Suomessa ja Saksassa luonnollisesti korot nousisivat?

Viikonloppuna varmistui Berlusconin lähtö ja uudeksi pääministeriksi noussee Mario Monti, Super-Mario. Ikää Super-Mariolla alkaa jo olla aika lailla. Kestääkö kunto ja pää, sillä paikka on kova. Hallitus muodostuisi ilmeisesti virkamiehistä. Ja ehkä tuo onkin se mitä tarvitaan jotta Italian julkinen talous saadaan reivattua oikeaan suuntaan. Helppo se ei tule olemaan ja menojen leikkauksen ja veronkiritykset tulevat aiheuttamaan työttömyyttä ja hidastavat taloutta. Italialla on tavoitteena saada muodostettua hallitus ennenkuin markkinat aukeaa huomenna.

Huomiseksi monet odottavat kurssinousua Berlusconin lähdön varmistumisen takia. Mutta näinköhän on nousuavauksen jälkeen? Berlusconin lähtö oli aika varma jo tiistaina ja yleensähän “buy on rumours and sell on facts” on toimiva strategia.

Tags: , , ,

One Response to “Berlusconin ero varmistui”

  1. Make Says:

    Juu eipä tuosta suunnasta ota oikein selvää. Käynyt mielessä että ostaisi vähän lisää jostain minidipistä ja pitäisi siihen asti kunnes *jenkkien* PMI:t ja/tai philly fed yms alkaa (taas) laskea, tuntuu ettei kunnon laskua muuten tule. Ilmeisesti täältä kotimantereelta saa data olla miten huonoa vaan, ja nousu perustuu eri maiden hallituskuvioiden selkiytymiseen. Eihän tässä mitään järkea ole, mutta minkäs teet 🙂 Katsoopi nyt.

    Muuten, jos en ihan väärin muista niin perjantaina oli jotain juttuja Slovenian korkojen noususta ja Tanskankin ongelmista. Nuo + Epsanja saattaa aiheuttaa seuraavan sekoilun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: