Motorola sai pataan Microsoftilta patenttioikeudessa

Hätäisesti kopioiduista paloista kopioidulle Java virtuaalikoneelle kyhätty Android saa patenttituomioita reipasta vauhtia. Uusin tuomio oli Androidia käyttävän Motorolan saama tuomio sen rikottua Microsoftin patentteja. Kuinkahan kalliiksi tai hankalaksi Androidin käyttö luurivalmistajille tulevaisuudessa muodostuu? Applea tuskin “pikkurahat” kiinnostaa joten se voi haluta vain blokata HTC:n ja muiden Android-luurien ja tablettien maahantuonnin ja myymisen USA:ssa, mutta Microsoftia kiinnostaa raha. Se pahin oikeudenkäynti Androidilla on vielä edessään, nimittäin Oracle vs. Android.

Advertisements

Tags: , , , , ,

3 Responses to “Motorola sai pataan Microsoftilta patenttioikeudessa”

  1. Vulcan Says:

    Tietoisesti pöllityn koodin käyttäminen, Googlen röyhkeä asenne asiassa ja sitten se tekopyhä esittäminen “Don´t do evil” sloganeineen ja hymynaamaisine perustajavesseleineen – ymmärrän hyvin että Google on USA:n business-maailmassa kuulemma melko (erittäin) vihattu yhtiö tätä nykyä. Ei hämmästytä lainkaan.

  2. Tero Says:

    Kyseinen “patenttioikeus” on ITC eli kansainvälinen kauppakomissio. Microsoft väitti alunperin Motorolan loukkaavan 9 patenttia, mutta veti kaksi patenttia pois, Motorola todettiin syyttömäksi kuuden pantentin rikkomiseen ja syylliseksi yhden patentin loukkaamiseen. Päätös on alustava.

    Oraclen juttu Googlea vastaan ei taida edetä aivan suunnitellusti: http://www.groklaw.net/article.php?story=20111223193332457

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: