Luottoluokitukset putoaa, putoaako osakekurssit?

S&P päätti suuressa viisaudessaan laskea yhdeksän EU maan luottoluokitusta. Samalla näkymiä monien maiden osalta laskettiin negatiiviseksi, mukaanlukien Suomen.  Espanjan, Italian, Portugalin ja Kyproksen luokitukset laskivat kaksi pykälää. Ranskan (AA+), Itävallan, Maltan, Slovakian ja Slovenian luottoluokitus laski pykälällä. S&P kommentoi Ranskan osalta että luokitus voi laskea lisää ellei saa velkaantumista ja vajeita kuriin.

S&P:n tiedote julkistettiin perjantai iltana joten suurin vaikutus nähdään vasta huomenna maanantaina. Luottoluokituksen lasku ei kyllä varmasti tullut kenellekään yllätyksenä, niin kauan siitä jo keskusteltiin ja spekuloitiin joten periaatteessa osakemarkkinoilla tuo pitäisi olla jo hinnoissa kuten myös EKP:n torstainen korkopäätös oli mukaanlukien orastavasti positiivisine näkymineen. Euro on jo ehtinyt ottaa osumaa perjantaisesta luottoluokituspäätöksestä ja on alimillaan jeniä vasten 10 vuoteen ja dollariakin vasten 17 kuukauteen. Ei luulisi olevan paha uutinen vientifirmoillemme, paitsi jos komponentti tms. raaka-ainekulut ovat noissa valuutoissa ja ne ovat merkittäviä tulosta ajatellen.

Ensi viikolla tulee tukku tärkeitä makrotalouslukuja ja mm. Intelin ja Microsoftin 4Q tulosjulkistukset. Taitaa volaa riittää taas markkinoilla.

Advertisements

Tags: , , , , ,

6 Responses to “Luottoluokitukset putoaa, putoaako osakekurssit?”

 1. Laimea Silli Says:

  Noh, ainakin tänään kurssit olivat selvässä nousussa eli hinnoissa oli tuo luokituslasku jo ja vähän enemmänkin.

 2. ostberlineragent Says:

  Nyt Silli kaikki Nokiaan!

 3. Laiska Sijoittaja Says:

  Kurssit näyttävät olevan lähinnä nousussa, olisiko niin että huonot uutiset on sittenkin olleet diskontattuina kursseihin…

  Mikä on muuten oma strategiasi täysmääräiselle markkinoille palaamiselle: Muistaakseni tyhjentelit salkun viime vuonna ja nyt sitten kurssien heiluessa (ylöspäin?) pitäisi löytää sopiva paluuhetki, vai mitä?

 4. Laiska Sijoittaja Says:

  Toivotaan ettei noin käy 🙂

  Luulen, että yhä useammat alkavat palata markkinoille ja tämä tulee näkymään nousuna ainakin lyhyellä aikavälillä. Voihan se olla että makrotalous palauttaa kurssit taas alamäkeen, mutta sitähän me emme voi tietää…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: