Aloitin jälleen ostot

Olen tässä nyt muutama päivänä ostellut osakkeita kun alkoi tuntua siltä että markkina olisi rahoittumassa, Euromaiden velkahuutokaupat käyvät laskevin koroin hyvin kaupaksi ja euron arvo on aika matalalla mikä tukee kivasti vientifirmojen osakkeita. Tulevat osingotkin kiinnostavat kun näillä hinnoilla saa tankattua. Tosin osaa tankkaamistani osakkeista olisi saanut paljon halvemmallakin tuossa viime vuoden puolella. Ehkä markkinoiden pohjat on nähty, ehkä ei. Yritän tankata varovaisesti ajallisesti hajauttaen ja jos alkaa taas näyttää pahalta yritän päästä lapuista eroon voitolla.

Mukavista osingoista puheenollen. Yleensä firmojen täyttäessä vuosia maksavat ne juhlaosingon. Tänä vuonna Stockmann täyttää 150 vuotta ja YIT 100 vuotta. Molemmat ovat makselleet ihan kunnon osinkoja aiemminkin ja YIT:llä taitaa olla Helsingin pörssin ennätys yhtäjaksoisesti kasvaneiden osinkojen osalta joten on lupa odottaa erittäin hyvää osinkotuottoa molemmilta. Ja molempia olen tässä tankannutkin. Stockmann hyötynee reilusti euron halpenemisesta ja Venäjän WTO jäsenyydestä eikä se YIT:llekään varmaan pahitteeksi ole.

Advertisements

Tags: , ,

2 Responses to “Aloitin jälleen ostot”

 1. MiLe Says:

  Mulla tuli myös eilen sellainen tunne, että tässä voisi olla nousun paikka. Nimenomaan Italian ja Espanjan lainojen hinnat ovat laskeneet ja molemmissa kahden vuoden bondi on tehnyt lower low ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Niiden talousuudistuksiin siis uskotaan markkinoilla.

  Lisäksi EKP on ymmärtääkseni lämmitellyt setelipainoaan tässä viime aikoina ja piikki tuntuisi olevan rajoitetusti auki. Kun euron arvo on laskenut nyt aika voimakkaasti, niin näköpiirissä voisi olla myös että FED lähtee laskemaan dollarin arvoa QE3:lla. Nähtäisiköhän tällainen jo ensi kesänä. Kun on nuo presidentivaalitkin siellä, niin eihän silloin talous saa olla alakuloinen… 😉

  Kreikka saattaa hyvinkin mennä vielä konkurssiin, mutta toisaalta se on niin pieni maa, ettei sillä välttämättä ole enää niin väliä makrotalouden kannalta. Osakkeiden hinnathan ovat jo tulleet alas niin paljon, että tuo skenaario voisi olla jo hyvinkin hinnoiteltu niihin sisää.n

  • Laimea Silli Says:

   Kreikan konkurssi ja potkiminen euron ulkopuolelle voisi jopa nostaa kursseja. Poliitikot saisivat kerrankin tehtyä päätöksiä ja isoja muutoksia, jotka varmaan ovat myös tarpeellisia. Kreikka toipuisi sitten ajan myötä ja ne pankit jotka saisivat näpeilleen tarvitsisivat toki tukitoimia mutta niitä varmaan järkättäisiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: