HTC ja Android ovat saamassa isosti näpeilleen patenttitaistossa Applea vastaan

“I am ready to go thermonuclear with Google” totesi Applen edesmennyt Steve  Jobs vähän ennen kuolemaansa kommentoidessaan patenttiasioita ja Googlen Androidia, jonka koki pöllineen Applen patentteja. Tänään olisi varmaan Jobsilla juhlapäivä, sillä näyttäisi alustavasti siltä että HTC ja mahdollisesti koko Android ovat suuressa pulassa patenttitaistelussa. Oikeus on alustavasti siis sitä mieltä että HTC ja Android rikkovat kahta datankäsittelyyn liittyvää Applen patenttia. Mahtaako Apple haluta rahaa, eli käykö tässä niin että Androidit bännätään USA:ssa kunnes niissä oleva Applen IPR:ää rikkova ominaisuus poistetaan?

Patenttiasiantuntija Florian Mueller: “I have looked at those patents before and they appear to be very fundamental”. Muellerin blogissa oli myös mielenkiintoinen bloggaus koskien Microsoft vs. Motorola (Android) patenttikiistaa. Näyttäisi aika pahasti siltä että Android rikkoo melko laajasti myös Microsoftin patentteja.

Oracle vs. Google (Android) ceissistäkin kuuluu uutta. Oracle haluaa ilmeisesti nopeasti oikeuskäsittelyyn ja on itsevarma miljardikorvauksista.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “HTC ja Android ovat saamassa isosti näpeilleen patenttitaistossa Applea vastaan”

 1. MiLe Says:

  Jahas. Jos Android menee pinnan alle (tulee myyntikieltoja eri maissa), niin eikös se silloin avaisi Windows Phone -luureille lisää elintilaa. Interesting…

 2. eepee Says:

  Jos et huomannut niin linkkaamasi juttu on viime kesältä..

 3. Tero Says:

  Muistettakoon, että kyseinen “patenttiasiantuntija” ei ole lakimies.

  Oracle on ollut niin “itsevarma miljardikorvauksista”, että ei ole pystynyt niitä määrittelemään tuomaria tyydyttävällä tavalla, lupa kolmanteen yritykseen on annettu. Googlelle tämä käy, koska odotettaessa UPSTO invalidoi Oraclen patentteja kaksin käsin.

  Oraclen ehdotus patentti- ja tekijänoikeusosien eriyttämisestä (jota “patenttiasiantuntija” piti hyvinkin mahdollisena) ei tuomarille kelvannut.

  Oraclelle tästä oikeusjutusta on kehkeytymässä täysi katastrofi.

  Muuten olen sitä mieltä, että amerikkalainen oikeuskäytäntö ja erityisesti patenttiasiat eivät ole tämän blogin ydinosaamisalaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: