Sony (Ericssonilta) surkea 4Q

Aika monelta luurivalmistajalta 4Q on mennyt täysin penkin alle. Samsung on varmuudella (antoi ennakkotietoja) menestynyt hyvin, mutta HTC, RIMM, LG, Motorola ja nyt myös Sony ovat kertoneet ongelmistaan 4Q:lla. Nokian 4Q on iso kysymysmerkki, mutta Apple on menestynyt hyvin.

Sony Ericsson (Sony ilmoitti lokakuussa että ostaa Ericssonin osuuden) myi 4Q:lla 20% vähemmän luureja kuin ennen, 9 miljoonaa kappaletta ja tappiota syntyi 247 miljoonaa euroa. Tuo 9 miljoonaa on jopa vähemmän mitä SE myi 3Q:lla eli melkoinen katastrofineljännes siis. SE:n Android-älyluuritoimitukset kuitenkin nousivat joten perusluurien myynti on sillä sakkaamassa kovaa vauhtia. Luulisi että Nokia on tuosta napannut ison osan itselleen. Kovan kilpailun lisäksi makrotalousongelmat ja Thaimaan tulvat aiheuttivat ongelmia.

Advertisements

Tags:

One Response to “Sony (Ericssonilta) surkea 4Q”

  1. Jontte Says:

    Myyntitietojen tarkka analysoiminen on joskus vähän vaikeaa. “Myynti” tarkoittaa tehtaalta lähtöä, ei myyntiä loppukäyttäjälle, tällöin aggessiivinen myyntikanavan täyttö voi kostautua seuraavassa neljänneksessä. Jälkiviisaana voisi arvata, että SE:lle kävi juuri näin. Se pumppasi Q3:lla markkinoille enemmän uusia tuotteita kuin mitä kysyntää oikeasti oli. Q3:n raportoidut numerot (+33% rahassa +25% kappaleissa) olivatkin “fuulaa” ja söivät Q4:aa.

    Kappalemääristä ei kuitenkaan kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Kappalemäärämyynti ei sinänsä ole ongelma puhumattakaan katastrofista. SE:n älypuhelimien myynti kasvaa ihan kivasti (kappaleissa +65% edellisvuoteen). Ongelmana on kannattavuus, keskihinta polkee lähes paikallaan ja myyntikate tippuu. Q4:n 24% myyntikate ei ole lähelläkään kestävää, ja kun se laskenut vuoden aikana kuin lehmän häntä, nopeaa korjausta lienee turha odotella.

    Peruspuhelimia SE ei tämän vuoden volyymeillä (2-3 miljoonaa / Q) varmaankaan voi tehdä kannattavasti, joten on ymmärrettävää että niitä feidataan tasaisesti pois, kunnes niiden myynti loppuu tänä vuonna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: