Rahat käy vähiin!

Niin se on että rahat ovat nyt vähissä. Melkein koko sijoitusomaisuus on taas laitettu kiinni pikkuhiljaa viimeisen kuukauden aikana osakkeisiin. Aikaisemminkin olisi voinut, mutta olin siinä käsityksessä että 30-luvun lamaan ollaan menossa. Onhan se mahdollista tietysti vieläkin ja nyt mukaan houkuteltiin vielä bullerot ennen lopullista romahdusta. Viimeisin ostos oli perjantaina Sampo, jonka osinkotuotto ja näkymät muutenkin ovat varsin kohdallaan. Aika hyvältä näyttää tämän vuoden osinkotuotto jo nyt ja ETF:t tulevat varmasti myös maksamaan ihan kohtuullisia osinkoja kesällä ja toiset sitten vuodenvaihteen kieppeillä ensi vuoden alussa. Mutta varovainen saa olla tietysti, äkkiä markkina sulaa taas alta kun tarpeeksi mehukkaita velkauutisia tms. alkaa taas tippua.

Tags:

8 Responses to “Rahat käy vähiin!”

 1. Janne P. Says:

  Terve Silli,
  omassa salkussani on samoja yhtiöitä kuin mistä kirjoitat mm Metsoa, Sampoa, Rautaruukkia jne. Ikiholdaajana en ole osakkeista missään vaiheessa luopunut vaan ostellut pieniä määrää lisää. Nyt kiinnostaisikin tietää minkä verran lasket hyötyneesi sillä että viime vuonna tyhjensit salkun ja nyt olet ostanut osakkeet takaisin verrattuna holdausskenaarioon?

  Kiitokset vielä hyvästä blogista.

  t. Janne P.

  • Laimea Silli Says:

   En tainnut hyötyä tuosta paljoakaan loppujen lopuksi. Jos olisin alkanut tankkauksen jo viime vuoden lopussa niin olisin hyötynyt merkittävästikin, mutta odottelin syvempää laskua. Kävi niin kuin monelle autoilijalle talven tullessa “talvi yllätti autoilijat” vs. “nousu yllätti cashimiehet”.

   Holdaaminen ei ole huono strategia ja ainakin se on helppo jos hermot kestää.

   • MiLe Says:

    Eikös tuo cashina olemisen hyöty nimen omaan ollutkin, että hermot säästyivät. Lisäksi optiona oli että jos kurssit olisivat kyykänneet enemmän, olisit saanut ostettua halvemmalla.

    Vrt. holdari: hermot olisivat menneet ja salkku olisi vain sulanut lisää.

    Mielestäni Sillin strategiassa parasta oli onnistunut pääoman suojaus mahdollista suurempaa romahdusta silmällä pitäen.

    • Laimea Silli Says:

     Joo. Hermot lepäsivät ja pääoma tuli suojattua. Vielä kun olisin palannut hiukan aiemmin markkinoille niin olisi ollut aika mallikas suoritus.

 2. Janne P. Says:

  Paluun oikea ajoittaminen on yksi pääasiallisista syistä miksi pysyn mieluummin ns. “all-in”. Olen itse asiaa pähkäillyt siten, että kun on kerran myynyt, niin paluuta hannailee ja alkaa ostelemaan liian myöhään ja hitaasti koska ei voi olla varma nousun kestävyydestä. Samalla siinä sitten saatu hyöty vähitellen pienenee. Minusta kestävin strategia on ostaa vain halvalla pitkän aikavälin osingonmaksukyky mielessä. Kurssien tippuminen ei ole iso ongelma jos on ostanut halvalla (e.g. 8 eurolla ostamani Metsot ja 6:lla eurolla ostetut YIT:t) + kurssien tippuessa samalla aukeaa ostomahdollisuuksia. Tässä(kin) mielessä olen suuresti arvostamani E.Sinkon linjoilla. Rehellisyyden nimissä on todettava salkussa olevan myös rankasti yli kympillä ostettua Nokiaa, minkä seuraaminen ei ole kauheasti iloa tuottanut. Varsinkin kun puolittivat osingon.

 3. Argh! Says:

  Minulla ajoitus on mennyt säkällä melko hyvin. Olin cashissä vuoden 2011 alusta aina 5.8. asti. Senkin jälkeen tyhjäsin salkun kerran ja ostin suhteellisen matalla takaisin. En ihan pohjilta muuta kuitenkin melko matalalta.

  Itese mietin markkinoita kokonaisuudessaan lähinnä makro-näkökulmasta. Kun lukeee Krugmannia, Stieglitziä ja Brad Delongia sekä Economist’s view blogia on tiennyt muita ennemmän jo vuosia..

  • Laimea Silli Says:

   Aika hyvä ajoitus kieltämättä.

   Minä inhoan makrotaloutta mutta olisi kyllä syytä alkaa siitä enemmän tykkäämään tai edes sietämään.Saisi parannettua tuottoa uskoakseni.

 4. Otin voitot kotiin Sammosta | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] Runsaan vuoden omistus tuotti 50% kurssinousun ja kahdet osingot. Tänä vuonna 1.35 euron osinko (osinkotuotto 4.6%) ja viime vuonna 1.2 euron osinko (osinkotuotto 5.7%). Sampo oli fantastinen sijoitus! Jos kesällä nähdään pieni laskudippi, voisin kalastaa Sammot takaisin salkkuun myyntihintaani, hieman vajaa 32 euroa, halvemmalla. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: