All in! Nyt

No niin rahat loppui tänään. Viimeisin ostos oli tänään aamulla Rautaruukin lisäostokset johon laitoin kiinni loput rahat salkusta ja vähän lainattuakin. Nyt sitten vaan nautitaan kyydistä ja mikäs tässä oli tänäänkään nauttiessa kun salkun arvo kohosi tänäänkin reippaasti, 1.6%

Advertisements

Tags:

11 Responses to “All in! Nyt”

 1. Argh! Says:

  Salkku tänään +2,34%. Olen ollut 99,x prosenttia all in jo syksystä alkaen. Vipua en uskalla tällä hetkellä käyttää. Mikään suosimani suomalainen osake ei ole tarpeeksi matalalla. En hannannut syksylläkään :(. Onnea salkulle!

  • Laimea Silli Says:

   Kiitos. USA:n pörssi oli tänään kiinni joten tuo 1.6% nousu tuli 75% salkusta. Neljäsosa on kiinni USA:n pörssissä treidattavissa ETF:ssä.

   Sulla on ollut hyvä ajoitus, itse tosiaan loppysyksystä ja alkutalvesta odottelin vielä paljon pahempaa tulevaksi.

 2. Paisti Says:

  Oletko laskenut mikä olisi salkun tilanne jos et olisi syksyllä tehnyt tyhjennysmyyntiä vaan holdannut?

  • Laimea Silli Says:

   Enpä ole laskenut mutta olettaisin hieman hyötyneeni tästä operaatiosta. Olisin hyötynyt oikein reippaasti jos olisin aloittanut tankkauksen jo lokaluun lopussa – marraskuun alussa enkä vasta tammikuussa.

   Toisaalta aika vaikeaa se on verratakin kun salkun sisältö on erilainen ja allokaatio salkun osakkeiden välillä on erilainen.

 3. Anonymous Says:

  Myit salkun tyhjäksi (ilmeisesti laskumarkkinan paniikissa?) 28.9 eli lähes pohjilla ja alat ostaa takaisin nyt 25-30% kalliimmalla? Eikö olisi ollut parempi tehdä päinvastoin, itse ainakin olin syksyn mittaan raskaasti ostolaidalla (varsinkin +75% olevat Konecranesit lämmittävät kummasti) mutta nyt tammikuun ja helmikuun “helpotusrallin” (vai “ääliörallin”?) aikana en ole ostanut vaan pikemminkin ollut odottavaisella kannalla. Älä ota tätä kommenttia piruiluna vaan rakentavana kritiikkinä, toivotan vilpittömästi sinulle ja sijoituksillesi hyvää vuoden jatkoa! Toivottavasti et panikoidu seuraavasta isommasta dipistä vaan uskallat rohkeasti ostaa silloin kun on ostojen aika 😉

  • Laimea Silli Says:

   Vau mikä supersijoittaja olet. Sun kannattaisi kuitenkin ehkä opetella ensin lukemaan ja sitten vasta kommentoida, OK?

   • investor2 Says:

    Komppaan kyllä edellistä kirjoittajaa. Kerroit nimittäin aiemmin että tyhjensit salkkusi elokuussa. Välillä teit pari ostoa ja myit ne kohtuu nopeasti taas (eli 28.9.).

    Vaikuttaa siltä, että kaupankäyntikulut ja mahdolliset verot huomioonottaen olisi kuitenkin kannattanut holdailla ja ostella halvalla lisää pitkin syksyä… Sen verran paljon markkinat ehtivät kiriä tässä vuoden alussa verrattuna elokuun sekä syyskuun lopun hintoihin.

 4. Argh! Says:

  Ajoitus on tunnetusti helppoa jälkikäteen.

  Minusta tässä on ehdottomasti annettava pisteet blogin pitäjälle, joka on rehellisesti jakanut myös vähemmän onnistuneet ratkaisunsa. Juuri se tekee blogista mielenkiintoisen. Itse olisin varmaan vain hiljaa ja nuolisin haavoja, jos olisin saanut kunnolla turpaan markkinoilla (Ei niin että Silli olisi saanut 😉

  Tämä on sama ilmiö kuin pokerissa. Kummallinen peli, kun siinä ei kukaan koskaan häviä ja kaikki vaan voittavat 🙂 Vaikka kaikki tietävät maalaisjärjen ja alkeismatikan perusteella, että voittajia ja häviäjiä on oltava tasan yhtä paljon, syntyy sitkeä tunneperäinen illuusio siitä, että voittaminen on helpompaa kuin se onkaan.

  Netin anonyymiys mahdollistaa uhon ja keulimisen, mutta onneksi myös rehellisen jakamisen monessa asiassa, jossa se olisi muuten sosiaalisesti vaikeaa.

  ***

  Nyt kun markkinat ovat heiluneet pari päivää kevyessä laskutrendissä ja pankkiiriliikkeet, kuten FIM, ennustavat vähintään 5-10% korjausliikettä on hauska spekuloida ajoituksia.

  Fimin ennustus perustuu käsittääkseni tekniseen analyysiin, joka on mielestäni n. 97% huuhaata. Klo 15.30 tulevat USA:n uudet työttömyyskorvaushakemukset ja tekninen höpöhöpö tulee jäämään tuon yhden numeron jalkoihin, jos se yllättää merkittävästi ylös tai alaspäin. Ehkä tekninen analyysi toimisi jos reaalimaailmaa ei olisi olemassa:)

  Itse mietin alkuviikosta Konecranesin osakkeiden myyntiä, vaikka pidän firmasta ja sen pitkän aikavälin mahdollisuuksista. Osakkeen nopea nousu vain alkoi pelottamaan. En kuitenkaan tehnyt niin, koska minulle ei tällä hetkellä oikeasti ole hajua markkinoiden lyhyen aikavälin suunnasta enkä usko että keskimäärin voittaisin Mr Marketin käymällä paljon kauppaa viikosta toiseen. Sen sijaan uskon, että varsinkin epälikvidien reunapörsseihin noteerattujen osakkeiden suhteen voi saada lisätuottoa seuraamalla makrotalouden ilmiötä (esim. PKC). Tätä auttaa se, että monet markkinapelurit ovat jostain syystä olleet naimisissa Chicagon koulukunnan makronäkökulman kanssa. Lyömällä vetoa Keneysin puolesta on voittanut. Aika näyttää olenko ollut oikeassa vai vaan onnekas.

  • Laimea Silli Says:

   Monesti markkina toimii “buy on rumour and sell on news” metodilla ja Kreikkapaketin tulo “ihan just” oli sitä huhua joka nosti markkinaa ja katse oli siinä paketissa ja sen tulossa.

   Ja kun se paketti tuli niin katse kiinnittyi tulevaisuuteen ja sijoittajat alkoivat miettimään että mitä sitten? Ratkesiko ongelmat jne.? Ja samalla tsekkasivat että kurssinousua on tullut reilusti joten voisi vaikka myydä välillä.

   No huomenna lienee nousupäivä parin laskupäivän jälkeen.

  • timppa Says:

   Hauskin esimerkki ajoitusmestareista on Sofia Pankki, jonka varainhoito laittoi osakkeet lihoiksi ja lähti joskus touko-kesäkuussa 2009 odottelemaan markkinakorjausta. Odottelu kesti pidempään kuin Sofia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: