Nokialta vallankumouksellinen kännykkäkamera!

Mr Elop ilmoitti perjantaina että maanantaina Barcelonassa Nokialta kuullaan “merkittäviä teollisuusalan uutisia“. Sijoittajat innostuivat ja kurssi kohosi 5-6%. Siis perjantaina. Tänään kun nuo uutiset julkistettiin kurssi laski 6% eli Nokia ei pystynyt vastaamaan Elopin generoimaan hypeen. Kannattaikohan moinen ennakkohehkuttelu, nyt sijoittajilla on päällimmäisenä mielessä pettymys.

Ja pettymys tuo Barcelonan anti oli, sillä julkistettu halpis-Lumia oli jo etukäteen tiedossa monilla, uusia halpisluureja (Ashat) julkistettiin kolme ja sekin oli etukäteen aika odotettua. Se ainoa yllätys ja iso sellainen oli 41 Mpixelin jättikennolla varustettu kännykkä joka monen järkytykseksi olikin Symbian-kännykkä eikä WP luuri. Kuvaavaa olikin että Nokian webcast-tilaisuuden kysymys-vastausosion ensimmäinen kysymys, jonka esitti Engadget, koski juuri sitä että miksi tämä mahtava kamerakännykkä tehtiin Symbian OS:n päälle. Nokia kertoi että luuria ja kameratekniikkaa oli kehitetty salassa viisi vuotta. Nokia mm. kehitti sirun joka hoitaa osan prosessoinnista. Kun Nokialla kestää vielä aikansa säätää Windows OS:aa mieleisekseen ja saada siihen rautamuutoksia on ymmärrettävää miksi tämä kuvaustekniikka tuli Symbianille eikä Wp:lle. Itse pidän enemmän Symbianista kuin Wp:stä mutta Nokian uuden strategian firma kaatuu tai nousee Wp:n myötä ja siksi kuvausteknologian tuominen Symbbariin, joka on jo saanut tappotuomion, oli pettymys.

Laite on mahtava, ei pelkästään kuvausominaisuuksien vuoksi vaan myös ääniominaisuuksien takia. Saas nähdä miten kuluttajat ottavat laitteen vastaan, ennakkoinnostus laitetta kohtaan on suurta. Vanjoen hehkuttelu että kännykkäkamera syrjäyttää järkkärit ei olekaan niin kaukainen ajatus, kuin mitä moni on naureskellut. Nokialla on vuosien etumatka kilpailijoihin nähden mitä tulee kuvausteknologiaan. Joten siltä osin, kuten myös paikannus ja navigointipuolen suhteen pullat ovat hyvin uunissa.

Lisäinfoa Nokia 808:sta. Ja PureView tekniikan white paper. Tästä videosta selviää hyvin miten Pure View toimii.

Elopin hehkuttamaan Windows Phone ekosysteemiin tuli tänään vähän Nokian 610:aa kalliimpi luuri myös ZTE:ltä. Mutta Microsoftin kannalta aika huolestuttavan vähän noita Windows luureja julkistellaan Androis-laitteisiin nähden.

 

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: