Helmikuussa salkun arvo nousi 11%

Helmikuu oli varsin erinomainen sijoituskuukausi sillä sain salkkuni arvon kasvamaan 11% kuukauden aikana ja sain rakettua uuden salkkuni “valmiiksi”. Tarkoitus on nyt tällä osake ja ETF-koostumuksella mennä jonkun aikaa nyt eteenpäin ja uudelleensijoittaa osingot. Tulevan remontin takia säännöllinen osakesäästäminen jää nyt ainakin puoleksi vuodeksi tauolle. Helmikuu oli kolmas peräkkäinen nousukuukausi ja viimeksi salkkuni pystyi yhtä hyvää tai parempaan arvonnousuun joulukuussa 2010 jolloin nousua kertyi 13%. Aloitettuani blogin pitämisen heinäkuussa 2007 on vähintään näin hyviä kuukausia yhteensä yksitoista (kuukausia yhteensä 56) helmikuu 2012 mukanalukien.

Löin tällä kertaa indeksit melko selvästi. HEX Cap nousi 6.4%, S&P500 4% ja Nasdaq 5.5%. Markkinoilla alkaa olla ihan hyvä fiilis ja velkaongelmiin ja uhkiin keskittymisen sijaan markkina keskittyi mahdollisuuksiin ja potentiaaliin. Euromaiden velkahuutokaupoissa nähtii laskevia korkoja, Kreikka sai pakettipäätöksen, USA:n talous on hitaasti toipumassa ja työttömyys laskussa. Ehkä tästä selvitään vain lyhyellä taantumalla, ainakin kurssit ennustavat loppukesästä alkaen nousua talouteen. Oli se hyvä että käänsin kelkkani tammikuussa ja uskalsin palata asteittain markkinoille. Aiemminkin olisi voinut mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Loppuvuodesta uskoin että taantumasta tulee syvä ja että tässä nähdään todella paha kriisi velkadominoiden kaatuessa. On se tietysti vieläkin mahdollista mutta todennäköisyys siihen on merkittävästi laskenut nyt.

Kuukauden sankariosakkeet:

 • Stockmann B +23%
 • Nokian Renkaat +22%
 • YIT +17%
 • Kemira +14%
 • Cargotec +13% kuukauden alusta myyntihintaani

Kuukauden luuseriosakkeet:

 • ei yhtään, kaikki nousivat

Maaliskuukin alkoi ihan kivasti, sillä salkun arvo nousi ekana pörssipäivänä prosentin. USA:ssa työttömyystilastot jatkavat selvää paranemistaan, tosin ISM PMI tipahti 52.4:ään vaikka edelliskuun 54.1 lukemista ennustettiin kasvua. Uskoisin että kurssinousu jatkuu, ensimmäiset osingotkin alkavat tippua.

Advertisements

5 Responses to “Helmikuussa salkun arvo nousi 11%”

 1. Satu Says:

  Hei, mitä mieltä olet hyvin nousseesta Stonesoftista? Vieläkö kannattaisi ostaa tuolla 1,50 hinnalla? Onko tulevaisuuden nousija…?

  • Laimea Silli Says:

   Rehellisesti sanottuna en osaa sanoa. Onhan tuon ikuisen alisuorittajan Stonesoftin meno ollut nyt aika hyvää. Iso tilaus, hyviä tuoteuutisia (ainakin Stonesoftin mielestä) ja positiivista virettä pitkästä aikaa ja eikös firma tehnyt jopa voitollisen 4Q:n vai muistanko väärin?

   Aika vaikeaa on tuohon firmaan sijoittaa jos ei osaa analysoida markkinan ja kilpailijoiden tilannetta ja Stonen asemaa markkinoilla. Minä en osaa, joten olisin muutaman analyytikon ja firman tiedotteiden varassa ja pienenä yhtiönä firmaa seuraa harvempi analyytikko. Kilpailuaseman menetys teknologiasektorilla voi tapahtua hyvinkin nopeasti kuten luuribisneksestä on voinut havaita. Olen Stonesoftia omistanut viimeksi joskus 1999 tai 2000.

   • Satu Says:

    Kiitos vastauksestasi. Täytyy katsella jospa se laski hieman, Heilunnat näyttä olevan suuria, ja kyydissä olisi mukavaa olla oikeaan aikaan. Ja onnea alkuvuoden % voitoistasi. Olen selaillut palstaasi kesästä saakka.

 2. hese33 Says:

  Satulle vinkkinä, että keskity enemmän liiketoiminnan ymmärtämiseen ja vähemmän menneeseen kurssikehitykseen.

  Täydellinen ajoittaminen on ihan mahdotonta. Tai ainakin erittäin vaikeaa. Tämä oli yleisesti pätevä vinkki. Stonesoftista en tiedä tai ymmärrä mitään.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: