Tilasin vihdoin sen Nokia N9:n

Olen jo pidempään odottanut että 64GB Nokia N9:n hinta tipahtaa ja tänään kun luurin hinta Verkkokauppa.com kaupassa laski eiliseltä 529 euron tasolta alle 400 euroon niin laitoin sen tilaukseen. (Mielestäni) markkinoiden parhaimman OS:n sisältävä luuri moisessa alennuksessa, mahtavaa! Ainoa asia mikä luurissa huolettaa on appsien saatavuus ja valikoima, muuten täydellinen. No ehkä siellä voisi olla myös se oikea näppis. Aika hurja tuo hinnanpudotus, onkohan kyseessä Verkkokaupan vai Nokian hinnoittelumuutos? Nokia on tietysti julkistanut uusia luureja ja se voisi olla luonnollista tarkistaa nyt hintaa ennenkuin ne tulevat markkinoille.

Saas nähdä minkä luurin sitten hankin parin vuoden päästä kun N9 jäi viimeiseksi Maemo / MeeGo-luuriksi. Suljetut, rajoitetut OS:t kuten iOS ja Windows Phone eivät oikein kiinnosta, Android on resurssisyöppö ja kovasti fragmentoitunut ja patenttiongelmat voivat painaa tulevaisuudessa ja Googlen tiedonkeruu eri tavoin saattaa alkaa ärsyttämään. Blackberrya tuskin enää on parin vuoden päästä. Mitä jää jäljelle? S40 / Meltemi tuskin tarjoaa sellaisia toimintoja mitkä minulle riittävät, kenties Intelin, Samsungin ja kumppaneiden kehittämä MeeGon jatkaja Tizen OS voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

22 Responses to “Tilasin vihdoin sen Nokia N9:n”

 1. nysse tuli Says:

  Täällä laitettu myös N9:stä tilaus pitkään kuolattuani ja hinnanlaskua odoteltuani. Itse asiassa ap-areenalta huomasin kommentisi eräässä viestiketjussa ja laittamasi linkin kautta laitoin tilauksen sisään. Kiitti vinkistä 🙂

  Pureview taitaa siis jäädä hankkimatta ainakin tälle keväälle.

  • Laimea Silli Says:

   Eipä kestä 🙂 Kävin illalla hakemassa N9:n Verkkokauppa.com:sta ja vähän lisälaitteita. Micro-SIM:n askartelu onnistui nopeasti ja helposti, lisäsin luuriin sähköpostilaatikkoni, Skype-tilini, Google mail/Gtalk-tilini jne. Mahtava laite, erittäin hyvä ensivaikutelma 🙂

 2. kike Says:

  Kyllä sovellustarjonta on riittävää. Tuo Oravan tekemä mapsi toimii kuin ajatus eikä sitä tule muihin alustoihin saamaan. Itse kyllä uskon siirtyväni meltemi ja tabletti linjalle sitten parin vuoden päästä.

  • Laimea Silli Says:

   Mapsi on varmasti hyvä sovellus, itse en ole sitä vielä koskaan käyttänyt, mutta samat kartat mulla pyörii omalta maastokarttaserveriltä Mapperon kautta. N9:iin sen kyllä asennan ensi tilassa

 3. TT Says:

  N9 kyllä houkuttelee minuakin, mutta vielä tällä hetkellä en ole raaskinut siihen rahojani pistää. Jostain syystä se vähä mitä sitä olen hypistellyt on saanut kyllä allekirjoittaneen ainakin hyvin vakavasti harkitsemaan sen hankintaa mikäli vanhasta puhelimestani yhtäkkiä aika jättää.

  • Laimea Silli Says:

   Kyllä tällä alennuksella kannattaa käydä luuri hakemassa. Viimeinen Suomessa suunniteltu ja valmistettu aito Nokialainen. Tästä voi tulla vielä keräilyharvinaisuus 😉

 4. goja Says:

  Jeah, hain omani kas samasta tarjouksesta. Just latasin ja asentelin PR1.2:sen. Aivan mahtava luuri, ainoo vähän pohdintaa tuottava osuus oli heittää wpa-psk:n sattanan pitkät litaniat wlaniin kirjautimisessa, virtuaali nnäppikseen tottumalta noin pitkän, vielä saltun kentän näpyttely ois saatanu jaaha tekemättä ennen ku älysin näpytellä sen enste muistiinpanoks ja kopipeistata sit sieltä.

  Helevetin hyvältä vaikuttaa kaikki tähän asti, vaik en oo vasta ku pintaa raapassu 🙂

  • Laimea Silli Says:

   Mä olen päässyt luuriin aika hyvin jo käsiksi. Softaa on tullut asenneltua paljon ja viilattua asetuksia. Mm. FM-radion sain toimimaan asentamalla siihen appsin. SSH serveri löytyy jne. Root-käyttäjäksi pääsen tarvittaessa jne.

   Makee vehje. Ainoat puutteet mitkä mua häiritsee on oikean näppiksen puuttuminen ja äänikomentojen puuttuminen. Jälkimmäinenkin ehkä korjaantuu tulevaisuudessa, jotain appseja tuohon jo löytyy mutta ne vaikuttivat aika raakileilta vielä.

   Hinta muuten pomsahti just takaisin päälle 500 euron 🙂

 5. Rahastot Says:

  Aika halvalla on lähtenyt.. onko nyt tarkoitus saada takkuileva N9 myynti käyntiin? Erikoista. Onhan se kuitenkin hyvä puhelin

  • Laimea Silli Says:

   Kahden viikon käytän jälkeen voin vaan sanoa että loistava puhelin!! Edelleen kaipailen oikeaa näppistä mutta kaippa se tästä. Applikaatiopuolella tarjontaa ei ole yhtä paljon kuin Androidilla ja iPhonessa mutta kyllä tälläkin toimeen tulee.

   UI on ylivertainen kilpailuun nähden. Aivan loistava!

 6. pekka Says:

  Joo-o itsekkin mietin pitäisikö N9 ostaa. Iphonea en ainakaan osta sillä kestävyys on sanonko mitä 🙂 ja sitten android luureihin iskee hakkereita jatkuvasti 🙂 ja muutenkin meego käyttis mielenkiintoinen ja hyvä puhelin pitäiskö ostaa ?? 😀

 7. pekka Says:

  entä oletteko ladanneet päivityksen jossa tuli flash tuki ??

  onko sovelluskauppa minkälainen entä oletteko kokeilleet mitään pelejä puhelimella löytyykö pelejä mitään lataussivulta ?

  • Laimea Silli Says:

   tottakai flashtuki on asennettu ja se toimii hienosti Firefoxin kanssa.

   Sovelluksia löytyy monestakin paikasta ja ihan hyvin on tarjontaa. Paremminkin voisi toki olla

 8. pekka Says:

  kerroppa n9 laitteestasi lisää vieläkin se on hitto ostamatta 🙂 mutta 16 GB malli vain 300 e 🙂

 9. pekka Says:

  tulipa kuitenkin tänään ostettua ja päivityksiä tehtyä ja asetuksia laitettua kuntoon loistava puhelin kyllä tuntuu olevan 🙂 ei ole mitään moitittava ei myöskään itselläni sovelluksista ja peleistä 🙂

  • Laimea Silli Says:

   yhdennellätoista hetkellä kenties. Luuri ei ole enää listattuna Nokian verkkosivuilla joten tuski on enää kauaa myynnissä.

 10. pekka Says:

  onko n9 muuten mitään tv sovellusta saatavilla entä mitä hyviä pelei olisi ?

 11. pekka Says:

  Spb tv oli ihan hyvä mutta ei oikein pystynyt katsomaan kun takkusi vähän mutta muuten ok todella hyvä puhelin ollut ja sovelluksiakin on tullut rutkasti lisää mutta miten muuten soittoääniä saa poistettuu jos on tullu ladattua niitä ??

 12. nospam@invalid.fi Says:

  Tuli ostettua Nokia N9 olen todella tyytyväinen. Paras älä luuri tällä hetkellä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: