Hallituksen kompromissibudjetti on aivan kauhea!

Hallitus aikoo pysäyttää velkaantumisen 2.7 miljardin euron ohjelmalla. Melkoinen fakiiri saa olla jos tuo tapahtuu sillä vaje on 7-8 miljardia. Omasta mielestäni tänään esitelty ohjelma on umpisurkea, sillä menoja karsitaan vain 1.2 miljardia ja veroja kiristetään entisestään 1.5 miljardilla eurolla. Jokainen kiristetty vero lisää työttömyyttä ja kurjistumista tässä sossulandiassa.

Ihan kuin työttömiä ei olisi muutenkin tulossa. Nokia ilmoitti tänään päättäneensä YT:t ja Salosta lähtee 1000 ihmistä ja samalla kännyköiden valmistus Suomessa loppuu. Menkää ja ostakaa Suomessa tehty kännykkä kun vielä voitte! Meinasin kirjoittaa että samalla tuette suomalaista työtä mutta eipä tuo mitään taida muuttaa / auttaa. Saatte kuitenkin kenties laadukkaamman luurin? NSN ilmoitti päättäneensä YT:t ja 600 saa lähteä. Uudenkaupungin autotehdas lomauttaa. Lisää veroja, sillä se tokenee.

Veronkorotuksista pääosa hoituu ALVin nostolla prosenttiyksiköllä. Laskelmissa on varmaan oletettu että myynti ja kauppa ei karkaa muualle mutta karkaahan se kun hinnanero Saksaan, Britanniaan jne kasvaa entistä suuremmaksi. Kuinka monta työpaikkaa katoaa kaupan alalta sen takia että tilataan se tuote muualta EU-alueelta Suomen sijaan? Mikä mahtaa olla nettohyöty kun otetaan huomioon vielä ihmisten heikentyvä ostovoima? Ostovoimaa heikentää palkkaverotuksen indeksikorotusten huomioimatta jättäminen vuosina 2013 ja 2014. Inflaatio nostaa palkkoja (kenties) ja tuo taas johtaa suurempiin veroihin kun sitä ei kompensoida.  Kotimaisia palveluita ja tavaroita ostetaan sitten vähemmän ja taas tulee työttömiä ja taas julkistalouden menot kasvaa ja yhä harvempi on rahoittamassa. Ja kuntaverot tulevat varmasti nousemaan valtionosuuksien keventyessä 260 miljoonalla. Hölmöläisten hommaa pikkaisen tuo peiton lyhentäminen toisesta päästä ja pidemtäminen toisesta. Myös varainsiirtovero nousee.

Ja lisäää… pankkivero otetaan käyttöön vuonna 2013 ja windfall vero vuonna 2014. Ilmankos se Fortum on laskenut tässä viime päivinä, tieto on vuotanut ulos. Ja pitikin juuri tankata lisää Sampoa. Voi perkele mitä touhua! Pankkimaksut nousee ja sähkölasku kasvaa. Kiinteistöverojen alarajat nousee…

Ja mikähän mahtaa olla motivaatio rahoittaa tätä sosialistien unelmataloutta yli 100 000 (onkohan tuo palkkatuloja vai palkka+pääomatuloa. Tämä ei minulle selvinnyt) vuodessa tienaavilla jotka “saavat ilon” maksaa Jutan “määräaikaista” kateusveroa? Voi sitä verosuunnittelun määrää mitä tuo ja perintöverojen vastaava kateusvero saa aikaan. Voi olla että tuo porukka kyrpiintyy sen verran pahasti, kun maksavat jo nyt aivan liikaa veroja, että ryhtyvät toimiin minimoidakseen kaikki verot tänne. Jutan haaveilemat 115 miljoonaa euroa vuodessa on vitsi. Surkea vitsi. Naurattaisi jos olisin sosialisti.

Budjetin loppusumma on 55 miljardia euroa, velkaa otetaan 7.4 miljardia euroa, huh!! Mainittakoon että vuonna 2002 valtion menot olivat 34.5 miljardia. Valtion menot ovat siis kasvaneet 20 miljardia 10 vuodessa. Aivan kauheaa!! Samaan aikaan myös kuntatalous on paisunut kuin pullataikina. Ei tämä “hyvinvointi” kovin hyvin tule päättymään. Menot paisuu ja alijäämä säilyy suurena seuraavat neljä vuottakin siitä huolimatta että tulot nousee arviolta 16%

2012 2013 2014 2015 2016
Tulot 45,3 47,6 49,8 51,3 52,7
Menot 52,7 54,1 54,6 55,2 56,2
alijäämä 7,5 6,5 4,8 3,9 2,5

No sanottakoon nyt vielä että oli siellä sentää jotain järkevääkin, nimittäin firmojen R&D työhön suunnattu verohelpotus. Suomessa tehdyn tuotekehitystyön hinta siis laskee ja täällä tehty tuotekehitys tulee entistä kannattavammaksi. Oikein fiksu päätös.

Olen erittäin pettynyt Kokoomukseen mutta mitäpä se tuolla vasurihallituksessa oikein muutakaan yksinään voi. Voi Suomea!

Ai niin, joku sopimus solmittiin jolla työurat pitenee vuodella. Buaahhh mikä vitsi 🙂 Tällä YT-tahdilla ei maassa ole duunipaikkoja kovinkaan paljon kymmenen vuoden päästä. Maasta pitäisi tehdä kotimaisille ja ulkomaisille firmoille oiva paikka investoida ja kotimaista omistamista pitäisi kannustaa. Ei tämä oikein onnistu veroja nostamalla.

Advertisements

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Hallituksen kompromissibudjetti on aivan kauhea!”

 1. Mikko.S Says:

  Mistähän 1,2 miljardin euron menojen leikkauksista on kyse?
  Menoja nimittäin ollaan hallituksen kehyspäätöksen mukaan kasvattamassa huomattavasti. Tämän vuoden menot ovat 52,7 miljardia euroa, ensi vuoden menot ovat jo 54,1 miljardia euroa.
  http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_tiedotteet/20120322Hallit/liite.pdf

  • Laimea Silli Says:

   siellä mainitaan hallintokustannusten keventäminen ja kuntien valtiontukien leikkaaminen (mikä lisää kunnallisveroja). Voi tätä ohjelmaa

 2. reesus Says:

  “Jokainen kiristetty vero lisää työttömyyttä ja kurjistumista tässä sossulandiassa.”

  “Buaahhh mikä vitsi 🙂 Tällä YT-tahdilla ei maassa ole duunipaikkoja kovinkaan paljon kymmenen vuoden päästä. ”

  Tilastot eivät ainakaan toistaiseksi tue näitä väitteitä:

  http://www.stat.fi/til/tyti/2012/02/tyti_2012_02_2012-03-20_tie_001_fi.html

  http://www.stat.fi/til/tyti/2011/13/tyti_2011_13_2012-03-09_tie_001_fi.html

  http://www.stat.fi/til/tyti/2011/tyti_2011_2012-01-26_tie_001_fi.html

  Toki pitää huomioida, ettei tilastokeskuksenkaan data absoluuttisen oikeassa ole. Mutta olisiko se kuitenkin “paras arvio” tilanteesta?

  Jää nähtäväksi, toteutuvatko mainitsemasi ennusteet. Haluaisin myös tähdentää, että YT-neuvottelut eivät ole sama asia kuin “potkut”.

  • Laimea Silli Says:

   Vuodesta 1995 on veroja kevennetty aika reippaasti. Nyt ollaan veroja nostamassa joten työttömyys kääntynee kasvuun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: