Maaliskuussa hieman takapakkia

Maaliskuussa salkkuni arvo laski 2%, tosin pitää huomioida se että useammasta osakkeestani irtosi osinko ja vain Rautaruukin osinkorahat kerkesivät tulla tilille ennen vuodenvaihdetta. Jokatapauksessa upean alkukuun jälkeen lopputulos on isohko pettymys, tosin ehkä terveellinen sellainen sillä nousuvauhti alkoi olla häiritsevän suurta. Tämä kolmen nousukuukauden jälkeinen takapakki voi olla hyväksi jotta jatkossakin noustaan. Hävisin indekseille maaliskuussa. HEX Cap laski vain 1.6% ja USA:ssa Nasdaq nousi 4% ja S&P 500 nousi 3%. Euron dollarikurssi pysyi kutakuinkin ennallaan.

Kuukauden sankariosakkeet:

  • Nokian Renkaat + 10% (NR teki maaliskuussa uudet kaikkien aikojen huiput)
  • PKC Group +9%

Kuukauden luuseriosakkeet (tänne olikin suurempi tunku, osinkoja ei ole huomioitu kuin kurssilaskuna):

  • Metso -10%
  • FXI ETF (Kiina) -9%
  • Stockmann B -8%
  • Rautaruukki -8%
  • EWZ ETF (Brasilia) -7%

USA:ssa ISM PMI kääntyi jälleen selvään nousuun mikä piristi tänään osakekurssejakin selvästi hyvään lukemaan 53.4. Oma salkku nousi tänään lopulta 1.5% käytyään päivän mittaan puoli prosentti pakkasellakin. Erityisen hyvin vetää vienti ja nousevat hinnat ja kiihtyvät tilausvirrat ovat hyvä indikaatio että kysyntä on terveellä pohjalla. Jenkkitalous on menossa erittäin hyvään suuntaan, työttömyys on alentunut selvästi ja asuntomarkkinat alkavat elpyä. Toivottavasti Euroopan taantuma ja Kiinan hieman hyytyvä meno eivät hyydytä uudelleen Jenkkilää.

Huhtikuussa sitten testataan osakemarkkinan veto oikein kunnolla kun 1Q tulokset tulevat ja nähdään firmojen 2Q ennusteet ja jopa mahdollisia koko vuoden ennustepäivityksiä ja loputkin osingot irtoavat. Paljon osinkorahaa virtaa myös takaisin osakkeisiin. Nokian osalta nähdään erittäin tärkeä Lumia 900 lanseeraus AT&T:llä. Uskon nousuun mutta olenkin perusluonteeltani positiivinen muutenkin.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: