Kemiran 1Q oli pettymys, myin osakkeet

Kemira julkaisi tänään 1Q tuloksensa ja se oli lievä pettymys. Suurempi pettymys oli koko vuoden ennusteen laskeminen: “Kemiran liikevaihdon ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä odotetaan vuonna 2012 olevan noin vuoden 2011 tasolla. Näkymät perustuvat oletukseen, ettei suuria makrotaloudellisia häiriöitä tule ja ettei öljynhinta enää nouse merkittävästi“. Muutamia poimintoja:

  • Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä laski 15 % ja oli 38,2 miljoonaa euroa (44,9). Liikevoittoprosentti ilman kertaluonteisia eriä laski 6,9 %:iin (8,1 %) pääasiassa korkeampien kiinteiden kustannusten takia.
  • Osakekohtainen tulos laski 21 % 0,19 euroon (0,24) pääasiassa sähköjohdannaisten käypien arvojen muutoksesta johtuen

Totesin että tämä omistukseni oli nyt tässä, ainakin vähäksi aikaa. Nousupotentiaali on aika rajoitettu joksikin aikaa ja riski kurssin lisälaskuun on olemassa. Sain myytyä osakkeeni heti avaukseen ja kurssi sulki hieman myyntihintaani alemmas 3.98% eilistä alemmaksi. Kemiran tilalle salkkuun tuli Cargotecia. Itseasiassa jo eilen jolloin otin sitä longiin. Nyt positio jää aiottu pidemmäksi, tosin hieman askarruttaa torstaina julkistettava tulos. Uskoisin sen olevan kuitenkin hyvä. Cargotechin osake nousi tänään reippaat 4.65%.

Salkkuni nousi tänään 1.7% mutta eilisen 3% rökälelaskun jälkeen tarvitaan vielä toinen miltei yhtä hyvä päivä että ollaan tasoissa. Vola on palannut markkinoille.

Advertisements

Tags: ,

One Response to “Kemiran 1Q oli pettymys, myin osakkeet”

  1. Jarkko Kalilainen Says:

    Cargotecin osarissa ei kovin paljon ollut positiivista ja -13% taulussa sen kertoo. Ihmettelen itse Fortumin kurssikäyttäytymistä, mutta markkinathan ovat aina oikeassa 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: