Cargotecin 1Q selkeä pettymys

Cargon 1Q oli surkeahko ja osake sakkasi pahanlaisesti. Itse onneksi pystyin lukemaan tuloksen aivan tuoreeltaan ja 15 sekuntia myöhemmin olin jo avaamassa myyntitoimeksiantoa ja pääsin osakkeistani eroon 29.4 eurolla. Osake kävi tänään 31.19 eurossa parhaimmillaan joten läheskään huippuihin en saanut myytyä. Myytyäni kurssilasku jyrkkeni ja syveni ja päätyi lopulta 26.19 euroon missä on laskua 13.76%. Ostin osakkeeni takaisin 26.5 euroon ja vartin päästä ostos oli jo yli 3% voitolla. Olisi pitänyt ottaa varmat voitot kotiin sillä nyt positio on hieman pakkasella.

Muutamia poimintoja:

 • Saadut tilaukset olivat 737 (819) miljoonaa euroa, 10 prosenttia alle vertailukauden.
 • Tilauskanta katsauskauden lopussa oli 2 342 (31.12.2011: 2 426) miljoonaa euroa.
 • Liikevaihto kasvoi neljä prosenttia 793 (763) miljoonaan euroon.
 • Liikevoitto oli 37,6 (50,6) miljoonaa euroa eli 4,7 (6,6) prosenttia liikevaihdosta.
 • Liiketoiminnan rahavirta ennen rahoituseriä ja veroja oli -2,2 (36,2) miljoonaa euroa.
 • Katsauskauden tulos oli 26,2 (36,2) miljoonaa euroa.
 • Osakekohtainen tulos oli 0,42 (0,59) euroa

Selvästi alle odotuksiin meni siis. Koko vuoden ennuste kuitenkin säilyi ennallaan ja firma vaikuttaa aika luottavaiselta että se myös toteutuu: “Cargotec arvioi vuoden 2012 liikevaihdon kasvavan ja liikevoittomarginaalin paranevan vuodesta 2011.” Tulospettymyksen takana oli mm. siirtyneitä toimituksia ja kasvaneita tuotekehityskustannuksia automaatioprojektin takia.

Viime vuoden eps oli 2.42 euroa ja kurssi on nyt vähän päälle 26 euroa millä laskien kuluvan vuoden PE-luvuksi muodostuu alle 11 ja siis pienempi koska tänä vuonna epsi kasvaisi. Osinkoa Cargo maksoi euron mikä on maltillinen määrä tulokseen nähden. Sitä voisi jopa nostaa ja Cargotecin osinkopolitiikka mahdollistaa 30-50% osingot. Viime vuotista tuloksesta maksettu osinkotuotto on nykykurssilla 3.7%.

Marinen listauttaminen Singaporen pörssiin etenee ja asiasta tiedotetaan 3Q loppuun mennessä. Tämä voisi tuoda kurssinousua myöhemmin ja mahdollisesti lisäosinkoja.

Syvästä kurssilaskusta huolimatta lasku voi jopa laskua lähitulevaisuudessa. Kurssi päätti päivän alimpiin lukemiin. Harmittaa etten ottanut pikavoittoja päivän ostoista. Pitkässä juoksussa kurssinousua tulee ellei nyt negatiivisia yllätyksiä tule tulevaisuudessakin.

Advertisements

Tags:

2 Responses to “Cargotecin 1Q selkeä pettymys”

 1. TT Says:

  Itse pitäisin Konecranesia parempana vaihtoehtona mikäli haluaa alaan sijoittaa. Konepajoista Kone on kuitenkin laadukkain yritys. Sitä vaan ei tosin tunnu saavan sopivaan hintaan.

 2. Argh! Says:

  Marinen tilaukset -38% vertailukaudesta ja tämä on se segmentti joka tekee 13,5% ebittiä. Muiden segmenttien kannattavuus on todella surkealla tasolla. Terminals 1,6%, Load handling 3,8%.

  Osarin sisälmykset ovat vielä topline lukujakin huonommat.

  Ja nyt vielä aiotan myydä ainoa kunnolla kannattava osa firmaa osittain pois.

  Ei yhtään kaduta että myin osakkeet jo heti edellisen osarin jälkeen. Mielestäni puhdas pelipaperi. Tulosvaroituksen riski todella korkea.

  Muuta onhan tämä korkean betan pelipaperi, minä kuitenkin pysyn kaukana tästä lapusta nyt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: