Nokian osinko irtosi, osake vajosi 2.392 euroon

Nokian 20 centin osingon irtoaminen laski osakekurssia odotetusti osinkoa enemmän, tosin pörssit muutenkin olivat selvässä laskussa joten ihan kokonaan Nokian omaan piikkiin tuota yli 10% osakkeen päivälaskua ei voi laittaa. Mikäli Nokian 3Q ennuste on samaa luokkaa kuin 2Q:lla niin alle kahden euron lukemissa todennäköisesti käydään. Kieltämättä tämä kova lasku on johtanut siihen että alkaa kohta kiinnostaa jopa osakkeen ostaminen. Vanhan sijoitusviisauden mukaan “osta kun näyttää synkimmältä”. Synkältä näyttää nyt, mutta näyttääkö 2Q ja 3Q tuloksen jälkeen vielä synkemmältä? Tätä moni miettii ja Nokiaa pitkään holdanneet ovat kyllä syystäkin huolissaan.

Yhtiökokouksessa Elop ja Nokian strategia saivat ansaittua arvostelua. Mitään uutta strategiaan ei ole tulossa uuden puheenjohtajan Siilasmaan mukaan. Väistyvä puheenjohtaja Ollila jossain lausunnossa antoi ymmärtää että tabletti on hyvää vauhtia tulossa. Vaikkakaan WP-luurit eivät minua tällä hetkellä kiinnosta yhtään, niin tablettia voisin harkita. Sille olisi tarvetta. Olen ajatellut että lehtitilaukset voisi siirtää paperiversiosta digitaaliseksi ja säästää samalla rahaa ja saada sen edun että lehti tulee sinne missä minäkin olen, ei sinne missä asunto on.

Ollila totesi jossain haastattelussa että 2000-luvun alussa Nokian olisi pitänyt laittaa enemmän paukkuja softa-alustojen investointeihin. Siinä Nokia teki virheen joka sitten johti tähän nähtyyn kehitykseen. Niinpä…

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: