PKC:lla ihan OK vuodenaloitus

PKC julkaisi 1Q tuloksensa ja se meni  jopa paremmin kuin konsensusodotukset, jotka indikoivat kovaa kasvua ja vahvaa tulosta. Muutamia poimintoja:

 • Liikevaihto kasvoi 149,7 % vertailukaudesta (1-3/2011) ollen 242,0 milj. euroa (96,9 milj. euroa).
 • Johdinsarjaliiketoiminnan liikevaihto oli katsauskaudella 226,6 milj. euroa (78,2 milj. euroa) eli 189,9 % enemmän kuin vertailukaudella
 • Liikevoitto ennen PPA-poistoja ja kertaluonteisia eriä oli 16,1 milj. euroa (10,2 milj. euroa). Katsauskaudella kirjattiin PPA-poistoja 3,2 milj. euroa (0,6 milj. euroa). –> 4Q tulosjulkistuksessa kerrottiin että AEES poistoja tulee lähivuosina 12 miljoonaa euroa.
 • Liikevoitto oli 12,7 milj. euroa (9,7 milj. euroa) eli 5,3 % (10,0 %) liikevaihdosta.
 • Liikevoitto ennen poistoja ja kertaluonteisiä eriä oli 16.7 miljoonaa eli 6,7% liikevaihdosta. –>  Ihan OK ja parani 4Q:lta.
 • Poistojen määrä oli yhteensä 7.4 miljoonaa euroa
 • Rahoituskulut olivat 2.3 miljoonaa euroa (0.3 miljoonaa euroa)
 • Katsauskauden voitto oli 6,9 milj. euroa (7,6 milj. euroa).
 • Laimennettu tulos/osake oli 0,33 euroa (0,38 euroa).
 • Katsauskauden investoinnit olivat 4,8 milj. euroa (2,5 milj. euroa)
 • Katsauskauden operatiivinen kassavirta oli 25,9 milj. euroa (2,4 milj. euroa).
 • Katsauskauden kassavirta investointien jälkeen oli 23,1 milj. euroa (0,1 milj. euroa).
 • Gearing oli 52,1 % (-3,8 %).
 • Omavaraisuusaste oli 30,9 % (52,4 %).
 • Nettovelat olivat 85,1 milj. euroa (-4,6 milj. euroa). –> mahtavaa kehitystä!! 3Q:n lopulla nettovelkaa oli 140 miljoonaa euroa, 4Q:lla 110 miljoonaa ja nyt enää 85 miljoonaa.

Erityisen hienoa PKC:n tulosjulkistuksessa oli nettovelan kehitys. 3Q tulosjulkistuksessa mietitytti tuo velkaisuuden kova kasvu. 4Q:lla velkamäärä selkeästi pieneni. Osingonmaksupotentiaali tulee kasvamaan entisestään selkeästi jo ensi vuonna, puhumattakaan seuraavista vuosista. Tosin uskon että PKC jatkaa yritysostoja kunhan saa ensin tämän AEES:n kunnolla sulateltua ja hyvinhän tuo tuntuu tähän asti menneen. Firmalla on aika hyvä track record yritysostojen suhteen. Hyvin johdettu yritys!

Muuten positiivisessa tuloksessa oli pari huolen aihettakin. Brasiliassa sujui jopa hieman huonommin mitä PKC 4Q tuloksessa ennusti. Brasiliassa tehtiin tappiota ja yhtiö aloitti sopeutusjärjestelyt jotka on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2012 aikana. Euroopassa 1Q sujui odotetusti laskevilla tuotantomäärillä ja jatko sujuu samoin. Huolen aiheena säilyy myös elektroniikkapuoli jonka liikevaihto kutistui 18% 15,3 miljoonaa euroon eli enää vain 6.3% koko yhtiän liikevaihdosta. Tappiota syntyi miljoona eli -5.7% liikevaihdosta. PKC:n olisi syytä hankkiutua tästä jotenkin eroon.

PKC:n ennuste säilyi ennallaan ja on tutun varovainen. PKC:n osakekurssi on kivunnut 16.06 euroon. Ihan johdonmukaista kasvua, sillä 3Q tulosjulkistuspäivänä kurssi oli 12.35 euroa ja 4Q tulosjulkistuksessa 14.3 euroa. Viime vuoden tulos tullaan tänä vuonna ylittämään ja viime vuoden tuloksella 1.16 euroa / osake laskettu PE-luku on 13.8 mitä ei voi pitää pahana kasvavalle firmalle. Osake säilyy salkussa.

Advertisements

Tags:

One Response to “PKC:lla ihan OK vuodenaloitus”

 1. PKC:n kasvu hieman hidastui 1Q:lta « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] tänään markkinoiden odotukset ylittäneen tuloksen ja kurssi nousi 13%. Mutta kasvu hieman hidastui 1Q:lta ja PKC antoi aika varovaisia kommentteja tulevaisuuden näkymistä ja kertoi että […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: