Ei mennyt taas kuin olisi uskonut

Eiliset vaalitulokset olivat sijoittajien kanssa pahimmat mahdolliset. Ranskan presidentiksi valittiin veroja rakastava sosialisti joka haluaa elvyttää ja repiä joku aika sitten sovitun Euroopan velkakaton. Velkaongelmaa ratkottaisiin siis ottamalla lisää velkaa. Jutta Urpilainen ja Erkki Tuomioja jo ehtivät kehumaan Hollanden valintaa. Sillälailla.

Kreikassa taas vaalituloksena on todellinen sillisalaatti ja nykyisten hallituspuolueiden kannatus mureni. On mahdollista että Kreikkaan ei saada muodostettua hallitusta ja uudet vaalit järjestetään. On myös mahdollista että hallituksen muodostaa puolueet jotka haluavat luopua säästösopimuksista minkä seurauksena Kreikka käytännössä eroaa / heitetään ulos eurosta ja EU:sta. Ehkä se olisikin parhain vaihtoehto kaikille osapuolille.

Illalla ja vielä aamullakin näytti siltä että roimaa laskua tulee ja pörssi avasikin reippaaseen laskuun. Mutta niin vaan shorttarit höynäytettiin ja pörssi ja omakin salkku päätyivät plussalle. Itse syötin jo ostotoimarin PKC:lle joka oli yli 4% pakkasella. Vähän aikaa näyttöä tuijotettuani päätin etten ostakaan lisää PKC:ta. Tunnin parin päästä PKC oli jo plussalla. Siinä olisi ollut oiva pikavoiton paikka. Samoin vilkuilin Cargoa ja myös siinä olisin pikavoiton tehnyt kun vain olisin painanut osto-nappia. Näin käy joskus.

Atria alkaa olla mielenkiintoisessa tilanteessa. Yhtiö voi olla käännekohdassa ja tässä voisi olla oiva paikka ostaa ja nauttia kovasta noususta lähivuosien aikana. Osake on nyt kovassa tarkkailussa.

Advertisements

Tags: , ,

2 Responses to “Ei mennyt taas kuin olisi uskonut”

  1. Atrialta yllättävän kova tulos « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Toukokuussa kirjoittelin että laitan Atrian seurantaan. Sen jälkeen Atrian kurssi edelleen laski, mutta tänään pajatso sylki 11.75% kurssinousun. Ja ansaitusti. En omista Atriaa vielä mutta harkitaan. Muutamia poimintoja: […]

  2. Ostin Atriaa « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] ostamaan osaketta vähän alle 7.4 eurolla eli siis 28% sillointa hintaa kalliimmalla. Itseasiassa laitoin osakkeen tarkkailuun jo toukokuussa, jolloin ennakoin osakkeeseen käännettä. Kurssi pyöri silloin samoissa lukemissa kuin 1.11. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: