Facebookin anti oli synkän viikon synkkä pettymys

Lueskelin eilen arvioita miten Facebookin osake tänään kehittyisi kun se listattaisiin ja yleinen arvio tuntui olevan että alle 50% päivänousu 38 dollarin antihinnasta olisi pettymys ja että aivan minimisuoritus olisi 10-15% päivänousu. Facebookin osake päätti 38.23 dollariin mikä tarkoitti 0.61% nousua ja sekin todennäköisesti aiheutui annin järjestäjän tukiostoista. No kävi se sentään päivänsisäisesti kuitenkin tasan 45 dollarissa mutta päätös oli todella surkea suoritus mikä sopikin päättämään koko vuoden surkein pörssiviikko. Raskasta laskua, jolle ei näy loppua. Euro-alueen talouskriisihermoilu se vaan jatkuu ja jatkuu.

Facebookin ylimerkintä oli melkoinen ja ehkäpä myyjät ja järjestäjät kävivät liian ahneiksi kuten aikanaan eQ Onlinen annissa. Pienemmällä antihinnalla olisi saatu kovempi päivänousu, tyytyväisiä sijoittajia ja itseään ruokkiva positiivinen nousukierre. Tuskinpa tuo Facebook alle antihintansa painuu parin seuraavan viikon aikana tukiostojen takia eli se voisi olla suhteellisen turvallinen sijoituskohde lyhyeen salkkuun. Myisi kun tulisi hieman voittoa tai sitten ilman voittoa tai tappiota antihinnan tuntumaan parin viikon sisään?

 

Advertisements

Tags: ,

One Response to “Facebookin anti oli synkän viikon synkkä pettymys”

  1. TT Says:

    Eräs välittäjähän ratsasti tällä facebookin listautumisella ja tarjoaa listautumisannin johdosta ilmaisia kaupankäyntikuluja facebookin ja muiden sosiaalisten medioiden osakkeille kuten LinkedInille, jne. Treidaajille tämä varmaan tarjoaa jotain mahdollisuuksia, mutta itse pidän tätä listautumista hyvänä rahastuksena enkä missään tapauksessa ostaisi tuolla hinnalla osaketta. Toisaalta omat näkökantani ovat sen verran rajoittuneita etten kyllä edes osaa määritellä arvoa kyseiselle osakkeelle, joten mielipiteeni on irrelevantti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: