RIMmiltä aika paha varoitus

RIMmin osake ottaa jälkipörssissä hittiä oikein huolella yli 10% laskulla julkaistuaan tulosvaroituksen. Markkina odotti jostain syystä 264 miljoonan dollarin voittoa ja tuleekin määrittelemättömän paljon tappiota. Androidien ja iPhonen puristuksessa kituva firma on lisäksi kehittänyt itselleen jättimäisen varasto-ongelman. Eniten tässä ihmetyttää miksi markkina odotti RIMmin tekevän voittoa, tämän tuloksen jälkeen.

RIM voi huomenna vetää mukanaan myös Nokian kurssin joka saattaa laskea huomenna reilustikin.

Advertisements

Tags: ,

4 Responses to “RIMmiltä aika paha varoitus”

 1. Laimea Silli Says:

  No niin. Puoli kymmenen aikaan illalla RIM on 7% laskussa kun Nokia on 6.6% laskussa. Melkein luulisi että Nokiakin olis varoittanut. Noh, markkina hinnoittelee tässä samalla Nokian 2Q tulosvaroitusta hintaan sillä periaatteessa yhtiöillä on sama ongelma, kilpailun kiristyminen ja oman kilpailu-aseman heikentyminen.

 2. TT Says:

  Eikös RIM:illä mene vielä huonommin? Uusi käyttöjärjestelmä on ilmeisesti vasta tulossa. Näyttää vielä huonommalta kuin Nokian tilanne, mutta en ole hirveän tarkasti seurannut.

  • Laimea Silli Says:

   RIMmin tilanne näyttää erittäin tukalalta ja epäilen kovasti sen kykyä kehittää oma OS, jolla erottuisi muista positiivisesti, pienenevillä resursseilla. RIMhän aikoo vähentää henkilöstöään 5000 henkilöllä kun niillä nyt on 16 000.

   RIMMin pitäisi luopua kokonaan luurien tekemisestä ja tuoda Blackberry-palvelunsa Androidille ja Windows Phonelle. Tai sitten kehittää omat luurit molemmille yllämainituille alustoille. Alkaa vaan olla pikkaisen myöhäistä tuon suhteen, siirtymäkausi tappaisi sen.

 3. RIMMin tulos varoitettuakin pahempi « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] varoitus 29.5 painoi osakkeen yli 10% laskuun jälkipörssissä, millainen mahtaa kurssikehitys olla lähipäivinä RIMmillä ja Nokialla kun […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: