Erottaja – mainio taloustrilleri

En ymmärrä mihin kaikki aika nykyään menee. Ennen luin kirjan viikossa, nyt tuntuu siltä että tahti on kirja vuodessa hieman kärjistäen. Eilen sain vihdoin Erottajan luettua, ihmeen kauan siihen meni vaikkakin kirja on oikein viihdyttävä ja jopa jännittävä. Tosin alkupuoli kirjasta käynnistyy hieman hitaasti ymmärrettävästi kun henkilöhahmoja on melkoisen paljon ja juonta käynnistellään ja samalla siinä sivussa sivistetään lukijoita taustoittamalla finanssikriisiä ja sijoitusmaailman raadollisuutta. Mutta kun tuosta alusta pääsee yli niin suorastaan uppoutuu kirjan juoneen. Tai no minun tapauksessani uppoutumisesta ei voi puhua kun lukemiseen käytettävissä ollut aika oli kortilla.

Taloustrilleri taitaa olla uusi genre Suomessa, ainakaan en ole aiemmin törmännyt vastaaviin kirjoihin. Toimii hyvin ja hauskaa oli seurata kirjan hahmojen tuskailua finanssikriisin aiheuttaman romahduksen kanssa samalla muistellen kuinka hankalaa aikaa se oli omienkin sijoitusten kanssa. Tykkäsin muutenkin hahmoista vaikka osa niistä jäi aika pinnallisiksi johtuen osittain siitä että hahmoja oli niin paljon. Lukijan ei tarvitse kuitenkaan olla sijoittaja tai edes muuten taloudesta kiinnostunut, sillä se on loppujen lopuksi vain taustaa mielenkiintoiselle juonelle. Toki eniten saavat irti ne jotka elivät läpi finanssikriisin murehtien omien sijoitustensa vuoksi. Suosittelen kirjaa kaikille kivaksi kesälukemiseksi.

Toivottavasti Karo Hämäläinen löytää tästä uudesta eurokriisistä ja sen ympäriltä uusia aiheita vastaavaan trilleriin. Lukisin mielelläni häneltä lisää taloustrillereitä.

Nyt tarvii muutenkin ottaa itseään niskasta kiinni ja tarttua samantien seuraavaan kirjaan lukemattomien kirjojen pinossa, jossa odottaa mm. Steve Jobs elämäkerta.

Advertisements

Tags: ,

6 Responses to “Erottaja – mainio taloustrilleri”

 1. Laiska Sijoittaja Says:

  Itse tuli luettua tuo Erottaja kahdessa päivässä. Pitkästä aikaa kirja joka liimasi sohvaan kiinni. Ehkä siksi, että kirja yhdisti hyvin perinteisen jännärin ja muun kiinnostuksen kohteen (sijoitusmarkkinat).

 2. Rahaneuvos Says:

  Kirja lymynyt kaapissa jo kaksi viikkoa, mutten ole vielä saanut aloitettua. Nallen Markkinat ja Demokratia -kirjanen on nyt puolessavälissä menossa…. sen jälkeen sitten Erottajan kimpuun!

  • Laimea Silli Says:

   Nallen kirja olisi varmaankin myös mielenkiintoinen. Tarvii katsoa sitten joskus kun saa kirjapinon matalammaksi

 3. TT Says:

  Steve Jobsin elämänkertaa suosittelen. Itse olen ottanut tavakseni lukea vähintään puoli tuntia joka päivä. telkkari vaan sen ajaksi kiinni niin eiköhän toi lukeminen onnistu. Jokos toi Erottaja löytyy hyvin varustetuista kirjastoista vai kuinka uusi se on? Pitää pistää korvan taakse, kun etsii uutta lukemista.

  • Laimea Silli Says:

   Lukeminen puoli tuntia päivässä voisi olla hyvä idea. Ottaisi vaan sen ajan telkkarin katsomisesta tms.

 4. Karo Hämäläinen – Kolmikulma « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] Karo Hämäläisen toinen finanssitrilleri, Kolmikulma. Kirja liikkuu samoissa teemoissa kuin Erottaja-finanssitrillerissä joten kirjaa voisi kuvata itsenäisenä jatko-osana. Toimintaa on enemmän kuin Erottajassa ja […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: