Kiinan keskuspankki pelasti markkinat?

Eilen oli vahva nousupäivä siitäkin huolimatta että makroluvut olivat pahaa katseltavaa. Saksassa teollisuustuotanto huhtikuussa laski 2.2% maaliskuulta eli tuplasti odotettua enemmän. Euroalueella talouskasvu oli 1Q:lla nollassa vs. 4Q 2011 ja – 0.3% vs. 1Q 2011. Odottiko markkina sitten vielä huonompia lukuja vai oliko vaan (väliaikainen?) rekyyli paikka kovan laskuputken jälkeen?

Itse myin osakkeita maanantaina, tiistaina avasin pari longipositiota (Nokian Renkaat ja Cargotec) jotka suljin eilen. Tänään kuitenkin juuri kun näytti siltä että markkina kääntyy jälleen laskuun tuli Kiinan keskuspankki ja teki sen mitä siltä olikin jo pidempään odotettu ja laski ohjauskorkoa 0.25%. Cargo nousi tänään 4.65% ja NR 3.45% joten longi olisi kannattanut sulkea vasta tänään. Kiinan talous on osoittanut heikkouden merkkejä jo pidempään ja ohjauskoron lasku tulee tarpeeseen ja laskuvaraa on sillä viimeksi sitä onkin laskettu vuonna 2008, minkä jälkeen korkoja on nosteltu.

Mahtaako tämä Kiinan keskuspankin tuoma boosti kauaa kestää? USA:ssa Nasdaq on jo laskemassa kohti nollia ja mahdollisesti sen alle? Espanjassa lainahuutokauppa epäonnistui pahanlaisesti tänään korkotason noustessa selvästi. Kovasti keskustellaan Espanjan tai sen pankkien pelastamisesta. Ehkäpä vähän pidempiaikaista nousua voisi tulla Espanjan pankkien tukipaketista (jos sellaiseen jostain löytyy rahat) yhdistettynä EKP:n, Englannin ja Sveitsin koronlaskuun ja FEDin uuteen elvytyspakettiin.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: