Eläkeyhtiöt poistumassa ostolaidalta?

Varman varatoimitusjohtaja arvelee että Kanava-lehdessä että eläkeyhtiöt olisivat lopettelemassa eläkevarojen kasvattamista ja tulevaisuudessa kerättävät varat ja sijoituksista tulevat tuotot kattavat eläkemaksut mutta rahaa ei riitä eläkevarantojen kasvattamiseen ilmeisesti. Arvopaperin referaatissa ei tuota mainita, mutta suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle alkaa eläkemaksuvirrat olla suuria ja maksajia toisaalta ei ole ainakaan liikaa ja työttömyyden pahentuessa vielä vähemmänkin.

No olipa syy tuohon mikä tahansa niin eläkeyhtiöiden poistuminen suomalaisosakkeiden ostolaidalta tulee laskemaan volaa ja myös osakkeiden hintakehitys tulee olemaan vähemmän hyvää tulevaisuudessa. Yksi syy lisää siirtää sijoituksensa pois kovan riskin reunapörssistä?

Advertisements

3 Responses to “Eläkeyhtiöt poistumassa ostolaidalta?”

  1. TT Says:

    Ja yksi hyvä syy huomata se kylmä tosiasia ettei nykyiset eläkevarat riitä meille nuoremmille joten meidän on parempi huolehtia omista eläkkeistämme eikä elää siinä toivossa, että saisimme yhteiskunnan kustantaman eläkkeen.

  2. Viljo Says:

    Mulla on 40% euroalueen ulkopuolella. Siirtymävaiheen jälkeen, korkeampi osinkotuotto samasta liiketuloksesta kuulostaa lupaavalta. Ehkäpä sitten voi buy&holdata eikä tarvitse seurata makrotaloutta.

  3. Joni S. (@jonintweet) Says:

    Jos Suomeen tulisi tulevaisuudessa 401(k)-tyyppinen järjestelmä, pysyisi ostolaita “vahvana”. Tosin merkittävä uutinen tuo, tuskinpa yksityissijoittajista olisi eläkeyhtiöiden korvaajiksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: