Cartotecilta odotettu tulosvaroitus

Cargotec laski reippaasti tiistaina yhtiön annettua melko odotetun tulosvaroituksen. Terminals yksikön tuloksentekokyky on nyt heikohko ja Cargo joutuu alentamaan koko vuoden liikevoittoprosenttitavoitetta noin 6% tasolle. Jo 1Q tuloksen julkistuksen yhteydessä yhtiö kertoi että tilauksia oli siirtynyt ja se selitti heikkoa 1Q tulosta mutta nyt näyttäisi siltä että kyseessä ei ole ihan väliaikaiset ongelmat, vaikkakin aika lievät sellaiset toistaiseksi: “Liikevaihdon arvioidaan edelleen kasvavan vuodesta 2011. Aiemmin ennakoitiin, että liikevaihto kasvaa ja liikevoittomarginaali paranee edellisvuoden 6,6 prosentin tasolta. Terminals- ja Load Handling -segmenttien liikevoittomarginaalien arvioidaan edelleen paranevan edellisvuodesta, mutta Terminalsin marginaali paranee selvästi ennakoitua vähemmän.”

Cargoa ei onneksi salkussa ollut varoituksen iskiessä ja kurssi on romahtanut jo 17 euron tuntumaan. 1Q tulosjulkistuspäivänä kurssi oli oli 31 euroa joten melko voimakasta on lasku ollut. Laskua ei juurikaan lieventänyt edes myöhemmin tiistaina julkistettu iso satamanosturitilaus, joka on Cargotecin kaikkien aikojen suurimpia. Olisikohan Cargon osaketta lyöty jo liikaa?

Konepajat ovat muutenkin olleet paineessa ruotsalaisen laakerijätin SKF:n tulosvaroituksen myötä. Kovaa laskua on nähty jokaisessa konepajaosakkeessa.

 

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: