Microsoft julkisti tabletin

Microsoft julkisti oman tablettinsa ja astuu samalla OEM valmistajiensa, myös Nokian, varpaille aika pahasti. Tabletin nimi on Surface ja niitä on itseasiassa kaksi: ARM-pohjainen ja Intel Core i5 prosessorilla varustettu variantti joissa molemmissa on 10.6 tuuman näyttö. Jälkimmäinen osaa luonnollisesti ajaa myös nykyisiä windows applikaatioita. Laitteen ohuessa suojakotelossa on ovelasti samalla näppäimistö.Laite tukee Wlania mutta ei sisällä 3G / 4G radioita.

Aika näyttää onko tuosta iPadin kilpailijaksi. Vaikea arvioida kun Microsoft ei antanut hintatietoja, ei tietoa akunkestosta (epäilen että on huomattavasti huonompi kuin iPadissä) eikä edes koska tarkalleen ne tulevat myyntiin. Mutta se on selvää että Microsoftista tuli sitten kilpailija sen OEM valmistajille Dellille, HP:lle, Asukselle ja myös Nokialle jolta tablettia on odotettu. Microsoft väittää että se tarjoaa OEM valmistajilleen samat mahdollisuudet kuin mitä sillä itse on. Jokseenkin käsittämätöntä että Nokian kurssi nousi tänään 1.3%, odotin rivakkaa laskua kun Microsoftista täysin riippuvainen Nokia sai Microsoftista kilpailijan. Mikä estää Microsoftia tekemästä tulevaisuudessa vaikkapa omia kännyköitä samalla tavalla kuin Applekin?

Pörssit olivat reippaassa nousussa tänään ja omakin salkku nousi yli prosentin.

Advertisements

Tags: ,

2 Responses to “Microsoft julkisti tabletin”

  1. 55 Says:

    Voisiko Microsoftin kännykän valmistamisen esteenä/hidasteena olla kuitenkin vielä patentit? Ei pelkästään Nokian, vaan myös muiden valmistajien. Samasta syystä Surfacesta saattaa puuttua 3G/4G. Ehkä tablettipuolella on vähemmän patentteja esteenä ja sille rintamalle oli helpompi laajentua. Microsoftilla saattoi motivaattorina olla myös pelko jäädä kokonaan tablettikelkasta odotellessa sopimusvalmistajien liikkeitä.

    • Laimea Silli Says:

      Pitäisin Microsoftin tuloa kännykkävalmistusbisnekseen erittäin teoreettisena erinäisistä syistä mukaanlukien juuri mainitsemasi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: