RIMM päätymässä splittaamaan bisneksensä?

RIMM on tutkinut strategisia vaihtoehtojaan ja päätymässä samaan mitä niille olen ehdottanut jo pariin otteeseen, viimeksi maaliskuussa. RIMM aikoo Reutersin uutisoiman jutun mukaan jakaa bisneksenä kahteen osaan: luuribisnekseen ja messasing-palveluun. Tuossa olisi järkeä, kovastikin, ja itseasiassa onko RIMmillä edes vaihtoehtoja? Kilpailu on merkittävästi koventunut ja RIM ei tule enää kauaa pärjäämään omillaan ja omalla OS:llaan. Se voisi saada luuribisneksensä myytyä vaikkapa Facebookille tai Microsoftille tai jollekin Microsoftin OEM tietokonevalmistajalle joka haluaisi laajentua kännyköihin ja tableteihin ja saisi radio-osaamista ja patentteja.

Blackberry messaging palvelun voisi rakentaa toimimaan Androidin ja Windows Phonen päällä jolloin tuon Blackberry-palvelun potentiaalinen käyttäjämäärä voisi jopa moninkertaistua nykyisestä.

Yksi vaihtoehto voisi olla että Microsoft ostaa koko roskan, pitää ja hyödyntää patentteja mm. Androidia vastaan, pitää Blackberry-palvelun, jonka integroi Windows Phone alustaan ja dumppaa sen jälkeen RIM-luurit joita se ylläpitäisi tuon siirtymäajan jälkeen. Tämä vaihtoehto hyödyttäisi Windows Phone alustaa pitkässä juoksussa mutta tuon siirtymäajan aikana kaikkien Microsoftin OEM valmistajien, Nokia mukaanlukien, pörssikurssit ja bisnes olisivat paineessa kun markkina hinnoittelisi Microsoftista niille kilpailijaa. Tableteissahan siitä jo tuli kilpailija!

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: