Muhiiko Jolla luurien applikaatioissa jättiyllätys?

Luettuani tämän jutun ja erityisesti tämän kohdan:

Matkapuhelinvalmistaja Jollan toimitusjohtaja Jussi Hurmola vaikenee Jollan Meego-pohjaisen käyttöjärjestelmän keinoista kilpailla sovellusten määrällä Googlen Androidin ja Applen iOS:n kanssa.

– On aivan selvää, että meillä on oltava vastaus tähän kysymykseen. Se vastaus on kuitenkin sen verran mielenkiintoinen, että kerromme sen julkistuksen yhteydessä, Hurmola myhäilee.”

Tuli välittömästi mieleen että Jollan MeeGossa tulevat pyörimään Androidin applikaatiot Alien Dalvikilla. Tuo olisikin aikamoinen pommi ja siinä olisi semmoinen ekosysteemi että oksat pois. Tuotahan spekuloitiin aikoinaan myös N9:lle mutta ei vissiin sopinut Nokian ekosysteemisuunnitelmiin. Jollissa siis pyörisivät Qt ja HTML-5 appsit eli käytännössä kaikki appsit mitkä pyörii Nokian N9:ssä tai Symbian luureissä plus kaikki Android appsit. Jotain tuollaista kilpailuetua ja erottuvuutta Jolla tarviikin jos aikoo menestyä. Peukku pystyyn että Suomeen saataisiin luurivalmistaja jolla olisi kaikki langat omissa käsissään ja tuotekehitys Suomessa.

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

4 Responses to “Muhiiko Jolla luurien applikaatioissa jättiyllätys?”

  1. Unknown Says:

    Mielenkiintoista, vaikka aivan kaikkien applikaatioiden (lue: pelit) pyörittämiseen Dalvikin & Qt:n kautta tehot tuskin tulisi riittämään. Ne pitää joka tapauksessa tehdä natiivisti.

  2. Laimea Silli Says:

    taisipa mennä arveluni oikeaan http://www.3t.fi/artikkeli/uutiset/teknologia/tassa_on_jollan_salainen_ase

  3. Jollan Android yhteensopivuudesta | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] sekä rauta- että softamielessä. Softayhteensopivuudesta yhtiö onkin jo kertonut aiemmin ja jo yli vuosi sitten spekuloimani asia sai jo jokin aika sitten vahvistuksensa. Android applikaatiot toimivat sellaisinaan ilman […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: