PKC:n kasvu hieman hidastui 1Q:lta

PKC julkaisi tänään markkinoiden odotukset ylittäneen tuloksen ja kurssi nousi 13%. Mutta kasvu hieman hidastui 1Q:lta ja PKC antoi aika varovaisia kommentteja tulevaisuuden näkymistä ja kertoi että Pohjois-Amerikassa kuorma-automarkkinoilla on alkuvuotta enemmän epävarmuutta. Muutamia poimintoja:

 • Huhti-kesäkuun liikevaihto oli 244,8 milj. euroa (109,3 milj. euroa) eli 124,0 % enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana aikana.
 • Johdinsarjaliiketoiminnan liikevaihto oli 2Q:lla 226,8 milj. euroa (90,2 milj. euroa) eli 151,6 % enemmän kuin vertailukaudella. Johdinsarjaliiketoiminta muodostaa jo 92.7% koko konsernin liikevaihdosta.
 • Elektroniikkaliiketoiminnan liikevaihto laski 6,1 % ja oli 18,0 milj. euroa (19,1 milj. euroa).
 • Liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä ja yrityshankinnoista aiheutuneita poistoja (PPA-poistot) oli 19,2 milj. euroa, joka on 7,8 % liikevaihdosta. –> aika hyvä suoritus ja selvästi parempi kuin 1Q:lla
 • Elektroniikkapuolen liiketulos oli 0,7 milj. euroa (0,4 milj. euroa), joka on 3,7 % (2,1 %) segmentin liikevaihdosta.
 • Johdinsarjoissa liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä ja PPA-poistoja oli 19,3 milj. euroa (10,4 milj. euroa), joka on 8,5 % (11,5%) segmentin liikevaihdosta
 • Konsernin liikevoitto oli 14,2 milj. euroa (7,1 milj. euroa), joka on 5,8 % (6,5 %) liikevaihdosta. Liikevoittoa heikensi edelleen Brasilian yksikön tappiollisuus.
 • Poistojen yhteismäärä oli 7,7 milj. euroa (3,2 milj. euroa).
 • Katsauskauden tulos oli 9,7 milj. euroa (6,3 milj. euroa). Laimennettu tulos/osake oli 0,46 euroa (0,31 euroa). 1Q:lla tulosta tuli  0,33 euroa (0,38 euroa) eli alkuvuonna on kasassa 0,78 (0,69).  Tänä vuonna tulos voi olla jopa yli 1.5 euro per osake jolla nykykurssilla 14.5 euroa jäädään alle 10 PE-luvun.

Toimitusjohtaja Hyytiäinen kommentoi: “Olen erityisen tyytyväinen PKC:n Pohjois-Amerikan johdinsarjaliiketoiminnan kehitykseen. PKC Pohjois-Amerikan johto ja henkilöstö jatkoivat määrätietoista työtä toimintojen ja asiakkuuksien kehittämisessä. Viime vuonna tekemämme AEES yritysosto on osoittautunut hyväksi hankinnaksi ja yritysoston integraatiovaihe on saatu suunniteltua aikaisemmin päätökseen toisen kvartaalin aikana. Avasimme kauden aikana asiakaspalveluun ja suunnitteluun keskittyvän toimiston Müncheniin Saksaan. Vahvistunut asemamme ja parantunut asiakaspalvelukykymme Keski-Euroopassa on otettu asiakkaiden taholta myönteisesti vastaan.”

Brasilian tappiot jatkuvat ilmeisesti vielä jonkun aikaa mutta toimenpiteitä on jo käynnistetty. Ja Brasiliassa markkinoiden ennustetaan lievästi elpyvän.

Viime vuonna PKC maksoi 0.6 euron osingot, todennäköisesti osinko nousee ensi keväänä. Osaketta ei ole salkussani nyt, harmi kyllä. Mietin vielä alkuviikosta että sitä pitäisi ostaa mutta unohdin koko homman lomaillessa. Tänään kun vilkaisin pörssiä huomasin että PKC oli yli 14% nousussa, muistinkin että tänäänhän se tulosjulkistus jo olikin. Lieviä epävarmuuden pilviä lipuu Pohjois-Amerikan markkinoiden ylle, ehkäpä saan vielä tankattua PKC:ta tankkiin nykyistä halvemmalla? Halvalta tuo PKC kyllä näyttää nykykurssilla vaikka se onkin noussut tuolta alle 11 eurosta nykyiseen 14. euroon. Kolme kuukautta aiemmin kurssi oli 16.6 euroa.

Advertisements

Tags:

2 Responses to “PKC:n kasvu hieman hidastui 1Q:lta”

 1. Salkunrakentaja Says:

  Mikäli tämän hetken konsensusennusteisiin on luottaminen, näyttäisi Okmeticin target-hinta olevan jossain 5.5-6,5 euron tietämissä absoluuttisilla arvonmääritysmenetelmillä laskien.

  Tosin pieni huoli liittyy kassavirtaan. Yhtiö on pystynyt tähän asti generoimaan selkeästi positiivista vapaata kassavirtaa, mutta tämän vuoden osalta Q1 JA Q2 eivät enteile samanlaista kehitystä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: