Ostin Take-Two Interactive Softwaren osakkeita

Peliteollisuus taisi kooltaa ohittaa leffateollisuuden jo jokin aika sitten ja eihän se ihme ole kun nykypelit ovat jo itsessään kuin elokuvia ja yhden pelin parissa saattaa viivähtää parhaimmillaan viikkoja tai kuukausia sen parituntisen leffan ja popcornien sijaan. Pelien kalleus leffalippuihin nähden on siten helposti perusteltu. Olen TTWO:n omistaman Rockstar pelifirman Grand Theft Auto-pelisarjan intohimoinen fani ja moni pitää sitä kaikkien aikojen hienoimpana tietokone/konsolipelinä. Kun pelisarjan uusin versio julkaistiin vuonna 2008 hyppäsi kurssi tällä tavalla jättimäisen hypen ja myynnin siivittämänä:

Kurssi laski aika nopeasti kuitenkin alemmalle tasolle josta TTWO ei oikeastaan ole toipunut. Pelisarjan uusimman version GTA V:n julkaiseminen lähestyy ja pelifirma julkaisi viimeksi eilen hienon kuvaruutukaappauksen tulevasta pelistä. Uskon että kurssi nousee merkittävästi tuon vuosia odotetun pelin myötä ja hyppäsin kyytiin toissapäivänä. Maltan tuskin odottaa peliä ja kurssinousua. Voi kuitenkin olla että GTA V ei ehdi joulumarkkinoille vaan ilmestyy joskus ensi talvena. Pelin traileri löytyy täältä.

Take-Two Interactive Softwaren markkina-arvo on 926 miljoonaa dollaria, osinkoja firma ei maksa ja tällä hetkellä firma tekee tappiota siitä huolimatta että sillä on paljon muitakin pelejä kuin GTA-sarja. Pelailin pari viikkoa sitten uutta Max Payne kolmosta joka näytti lievästi ilmaistuna upealta ja varmaankin uusin GTA sisältää osin samoja elementtejä, ainakin monipelimoodin suhteen ja varmaan graffoissa on jotain samaa.

Rovion hinnaksi on arvioitu useita miljardeja, se on aika haastellinen tavoite kun sen suhteuttaa TTWO:n markkina-arvoon. Toki pelaajamäärä ja potentiaali Roviolla on paljon suurempi ja oheistuotekauppa ainakin Suomessa on räjähtänyt käsiin. Ei taida sellaista kauppaa kohta olla jossa ei jotain Angry Birds krääsää olisi myynnissä.

Advertisements

Tags: , , , , ,

3 Responses to “Ostin Take-Two Interactive Softwaren osakkeita”

  1. Grand Theft Auto V tulee keväällä « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] on nähdä miten osake avaa kunhan saavat USA:ssa pörssit auki Sandy myrskyn jäljiltä. Ostin TTWO:n osakkeita kaksi kuukautta sitten juuri tämän pelijulkistuksen takia ja uskon että se tulee nostamaan kurssia, mutta PC version […]

  2. TTWO saavutti juuri minimitavoitehintani :) | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] niin, TTWO tarina alkaa olla osaltani viimeisillä sivuilla “tämän kirjan” osalta. Ensimmäisen erän TTWO:n osakkeita ostin 23.8.2012 ja sen jälkeen useampaan otteeseen lisää. En ole vielä myynyt yhtään ja jossain vaiheessa […]

  3. Aloitin TTWO myynnit | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Ensimmäiset ostot tein 10 dollarin tuntumassa 23.8.2012. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: