Auts!

Mietin viime viikolla että 3Q vaikuttaa yllättävän hyvältä, ei juuri ole tulosvaroituksia tullut vaikkakin firmat ovat YT-neuvotelleet ahkerasti. No eilen sitten kestovaroittaja Talvivaara varoitti jälleen ja kuoroon liittyi myös Cargotec. Aiemmin varoituksia antoivat Stonesoft, Talentum. Tänään sitten aamu alkoi Ahlströmmin tulosvaroituksella ja sitten osui myös minun salkkuuni ja ikävästi kun Nokian Renkaat antoi todella yllätyksellisen tulosvaroituksen täysin “kirkkaalta taivaalta”. Kovasti positiivisia viestejä tuli yhtiöltä ja sen toimitusjohtajalata ihan viime aikoihin saakka. Onko tässä siis nähty voimakas äkillinen käänne vai onko yhtiö ja sen johto ollut yltiöpositiivinen? Huomasin vielä tuon varoituksen vasta vajaa puoli tuntia sen jälkeen ja silloin kurssi oli jo romahtanut sen yli 10%.

En jäänyt miettimään yhtään vaan myin samantien Nokian Renkaiden osakkeeni pois. Kokemus on opettanut että tulosvaroittajien kurssit laskevat kyllä päivien ellei muutaman viikon ajan. Etenkin jos varoitus on yllättävä, kuten tässä tapauksessa. Kaiken piti olla hyvin, Venäjällä piti renkaat käydä lujaa kaupaksi kun siellä automyynti ja koko talous kasvaa koko ajan. No Venäjä ei pettänytkään vaan Keski-Eurooppa ja myös Pohjoismaissa kasvu on nollissa. Nokian Renkaiden mukaan 2H voitto tulee olemaan pienempi kuin viime vuonna. Koko vuoden liikevaihto ja – voitto tulevat sentään olemaan viimevuotista parempia mainion alkuvuoden ansiosta.  Aika paha varoitus siis kun merkittävää kasvua odotettiin. Keski-Euroopassa varastoissa makaa renkaita ja hinnan alennuksiin on jouduttu turvautumaan.NR antoi alustavia tarkahkoja tietoja 3Q:sta: “Yhtiön kolmannen neljänneksen liikevaihdon arvioidaan olevan 365 MEUR ja liikevoiton 85 MEUR.”. Konsensennuste voitolle oli yli 100 miljoonaa.

Tänään aamulla tuli ennakkovaroitusta sinällään kun julkaistiin autonmyyntitilastoja alueelta ja jonkun verran laskua oli vuodentakaiseen. Jotkut kenties ymmärsivät laittaa rengasfirman osakkeet myyntiin tuon perusteella?

Salkkuni laski tänään 0.8% yleisenä nousupäivänä. Jostain syystä Nokia oli tänään voimakkaassa 8.8% nousussa ennakoiden kenties hyvää tulosta torstaille? Nokian Renkaat päätyi 11.85% laskuun ja 29.98 euroon.

Saas nähdä tuleeko näitä nyt lisää. Vilkaisin tänään myös Neste Oilin jalostusmarginaalia ja selvää laskua on havaittavissa. Pitäisköhän rahastaa voitot?

Advertisements

Tags: ,

2 Responses to “Auts!”

  1. Nokian Renkaiden 3Q tulos annetun negarin mukainen « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Renkaiden tulos ei enää yllättänyt pari viikkoa sitten annetun negarin jälkeen. Tulosta en nyt analysoi sen tarkemmin mutta Granin kommentit ja 4Q ennuste saivat kurssin […]

  2. Ostin erän Nokian Renkaita | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Nokian Renkaat oli viime vuoden lopulla 38 euron arvoinen osake. Nyt pienten taloudellisten takapakkien ja Putinin Ukrainan-keikan ansiosta kurssi on pudonnot runsaaseen 28 euroon. Uskoisin että Venäjä oppi jo läksynsä ja lisää pakotteita sille ei ole nyt tulossa ja pikkuhiljaa tilanne normalisoituu ja Nokian Renkaiden bisnes alkaa toipua. Tosin se pahin kuoppa saattaa olla vielä edessä. Anyway ekan ostoerän nappasin salkkuun. Tankataan lisää myöhemmin. Siitä taitaa ollakin pari vuotta kun vimeksi omistin NR:ää. Silloin myin osakkeeni pois vähän päälle 30 eurolla. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: