Rautaruukki ja Capman yhdistävät konepajansa

Eilisten ikävien Nokian Rengas – uutisten jälkeen otin tämänpäiväiset Rautaruukki-uutiset ilolla vastaan ja niin otti markkinakin. Rautaruukki saa uuden Fortaco – yhtiön muodostuksessa 19,0 prosentin omistusosuuden yhtiöstä, noin 25 miljoonaa euroa käteistä sekä noin 81 miljoonan euron arvosta yhtiön pääomaan sidottuja arvopapereita – yhteisarvoltaan noin 114 miljoonaa euroa, mikä vastaa Ruukin yhtiöön siirtämän liiketoiminnan arvoa. CapMan omistaa loput Fortaco-yhtiöstä.

Capmanin Komasin ja Rautaruukin konepajojen yhdistämisessä syntyvä Fortaco on alansa suurin toimija Euroopassa. Fortacon liikevaihdon (pro forma) arvioidaan olevan noin 270 milj. euroa vuonna 2012, ja se työllistää noin 2600 henkeä. Rautaruukki aikoo itse jatkossa keskittyä rakentamiseen ja erikoisteräksiin. Se näkee kasvumahdollisuuksia erityisesti Venäjällä ja Itä-Euroopassa. Rautaruukin osake nousi 4.9% 5.46 euroon ja myös CapManin osake nousi 4.76% eli win-win tilanteelta näyttäisi. Eilen varoituksen antanut Nokian Renkaat laski tänään 2.6% 29.2 euroon. Salkkuni arvo kohosi tänään 0.95%.

Rautaruukki säilyy salkussa ja uskon tuntuvan kurssinousuun tulevien vuosien aikana. Veikkaan että muutaman vuoden sisällä myös Fortaco listataan ja Rautaruukki luopuu siinä yhteydessä 19% omistusosuudestaan ja se tietää mukavaa osinkovirtaa.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: