Myin Neste Oilin osakkeet pois

Kun tuota jyrkästi laskevaa Nesteen marginaalikäyrää katselin useamman päivän ajan, päätin tänään heti aamulla tyhjentää position. Korkealla ollut jalostusmarginaali kun oli se ainoa syy miksi osakkeita ostin. Noh, runsaan 6% voitto muutaman viikon holdauksella oli ihan OK. Muutama päivä aikaisemmin olisi kuiteskin ollut tarjolla yli 10% mutta silloin tuo jalostusmarginaalikin oli selvästi korkeammalla.

Nyt alkaisi olla pelimerkkejä taas käyttää ostoksiin. USA:ssa alkaa talous toipua, rakentaminen ja asuntokauppa on elpymässä ja jossain näin ennusteen jossa sinne ennustettiin 3.5% talouskasvua ensi vuodeksi samalla kun Eurooppa kituuttaa. Kun tänne Suomeen ja Eurooppaan kaavaillaan kaikenmaailman lisäveroja, ALVin korotusta, solidaarisuusveroja, pankkiveroja, Wahlroos-veroja ja rahoitusmarkkinavero samalla kun julkiset taloudet samaan aikaan entisestään velkaantuvat niin ei se voi tietää talouskasvun, ostovoiman ja sijoittamisen vinkkelistä mitään hyvää. Pitäisiköhän siis siirtää painopistettä Suomen ja Euroopan ulkopuolelle?

Advertisements

Tags: , , ,

One Response to “Myin Neste Oilin osakkeet pois”

  1. Neste Oil teki parhaan tuloksensa pitkään aikaan « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] niinkin korkealla mitä se oli 3Q:n aikana niin oli aika selvää että tulos on erinomainen. Itse myin Nesteen osakkeet pois tasan viikko sitten ja kurssi on pudonnut jo liki 10% niistä tasoista. Miksikö? Koska […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: