E.ON vetäytyy Suomesta

Siitä lähtien kun Saksa ilmoitti poliittisen päätöksensä luopua ydinvoimasta (en usko että toteutuu) niin saksalaisen E.ON:n luopumisesta Fennovoimasta on spekuloitu. Noh, tänään se sitten tapahtui kun E.ON ilmoitti luopuvansa kaikesta toiminnastaan Suomessa. Mikäli Fennovoima ei löydä uusia omistajia rahoittamaan ydinvoimainvestointi E.ON ja muiden luopuneiden (mm. S-Ryhmä) firmojen tilalle tulee koko hanke kuivumaan kokoon.

Fortumia uutiset nostivat. Tämä voisi hyödyttää Fortumia joko siten että sähkön hinta nousee kun tarjonta onkin vähäisempää tai se voisi hyödyttää niin että jo kertaalleen torpattu Fortumin udinvoimahakemus Loviisaan, saisikin uutta virtaa.

Minun puolestani Fortum voisi rakentaa vaikka kymmenen uutta ydinvoimalaa Suomeen jauhamaan halpaa energiaa ja lämpöä Suomeen ja siitä riittäisi myytävää useamman ydinvoimalan verran Saksaan kunhan rakennettaisiin järeitä siirtolinjoja Suomen ja Saksan välille. Mikäettei sitä sähköä voisi myydä myös Viroon ja muihin baltian maihin, Venäjälle ja Ruotsiinkin. Suomi saisi kivasti verotuloja ja Fortum jauhaisi huikeita osinkoja.

Advertisements

Tags: ,

2 Responses to “E.ON vetäytyy Suomesta”

  1. timppa Says:

    Reaktioista tähän uutiseen voi aika hyvin päätellä kumpi reagoijalle on tärkeämpää, suomalaiset työpaikat vai oma ideologia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: