Kreikan veloista sopu

Euromaat ja IMF ovat päässeet jonkinlaiseen sopuun Kreikan veloista. Kreikan velkataso on nyt 170% nurkilla BKT:hen suhteutettuna ja sopimuksen tavoitteena on painaa velka 124%:iin vuoteen 2020 mennessä. Osittain velkoja mitätöidään ja osittain lasketaan Kreikan talouskasvun varaan. Kahdenvälisten maiden velkojen korkoja lasketaan ja laina-aikoja pidennetään. Aamulla Suomen pörssikin avasi pirteään nousuun Aasian perään ja eurokin oli nousussa ja korot laskussa mutta eipä riittänyt nousussa virtaa kovin pitkään. Omakin salkku oli selvässä 0.4% pakkasella kun HEX sulki. Nokia laski jo toista päivää peräkkäin, olisi vaan pitänyt ottaa ne voitot jo kotiin eilen kun taas meinasin myydä. Uskoin kuitenkin Kreikka-sovun syntymiseen ja siihen että se nostaisi kursseja.

Lumia myynnistä tulee erilaisia huhuja ja parhain taisi olla se missä puhuttiin 33 miljoonan Lumia 920:n myymisestä 4Q:n aikana. Ehkä nyt ei kuitenkaan, liekö analyysissä pilkkuvirhe 🙂

Patenttipuolella on tapahtunut ja tapahtumassa kaikenlaista. Android ja sitä käyttävät luurivalmistajat näyttää odotetusti olevan patenttihaasteiden kohteena ja “ilmaisen” alustan käyttö alkaa tulla melko kalliiksi. Tänään Ericsson haastoi Samsungin käräjille Yhdysvalloissa koskien ilmeisesti Android tuotteita. Eiköhän Ericsson ole melko vahvoilla tässä.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: