Nokia myi pääkonttorinsa, kurssi riehaantui

Näyttäisi hiukkasen siltä että markkina oli edelleen hinnoitellut merkittävää kassaongelmaa Nokian osakkeeseen sillä tänään kun se ilmoitti myyneensä kotimaisille eläkesijoittajille pääkonttorinsa 170 miljoonalla eurolla lähti kurssi kunnon nousuun, ei kylläkään Suomessa vaan USA:ssa. En usko että myynnillä on sen kummenpaa merkitystä ja mitään muuttoaikeita tuskin on ja Nokia jää pikällä vuokrasopimuksella taloon, mutta kassaan tulee 170 miljoonaa euroa kahisevaa ja se riitti triggamaan kurssinousun. Toki kurssinousun saattoi trigata myös uutisoitu iso Lumia diili Kiinaan. Tai sitten NSN:stä nykyään melkein päivittäin tippuvat pääosin positiiviset uutiset.

Nokian osakkeista on shortattuna nyt ennätysmäiset miljardi kappaletta, Trooli.fi keskustelupalstan mukaan. En ole tarinoiden todenperäisyyteen perehtynyt mutta mikäli näin on niin määrä on merkittävä kun osakkeita on kokonaisuudessaan 9.5 miljardia. Olisi kyllä aika kiva nähdä oikein kunnon short squeeze, jonka voisi trigata vaikkapa posari. Itse en kyllä posaria odottele, eiköhän tuo Lumian ei-oo kauppatilanne johdu enemmänkin komponenttipulasta kuin kysynnästä vaikkakin se uskoakseni on kohtuullisen hyvää myös. Onhan se toki mahdollista, NSN:n tilanne vaikuttaa hyvältä ja Lumia kerää positiivista mediapöhinää päivittäin. Ei savua ilman tulta?

Mitäs muuten Seppo Saarion sijoutusraamattu sanookaan yhtiöstä joka myy pääkonttorinsa? En nyt muista enkä ehdi tarkistaa, mutta sen muistan että Seppo kehoittaa myymään firman joka rakentaa prameaa pääkonttoria? Mitähän tästä Applen “avaruussukkulasta” pitäisi ajatella? Onkohan tuolla antigravitaatiokoneisto RDF:n lisäksi? Apple on laskutrendissä.

Advertisements

Tags: , , ,

4 Responses to “Nokia myi pääkonttorinsa, kurssi riehaantui”

 1. Kinski Says:

  Huono logistiikka on ympyrätaloissa.

  Nokiasta sen verran, että miksi ihmeessä kukaan ostaa raskaasti tappiota tekevää firmaa? Tuulipukukansaa viedään taas lujaa.

 2. Laimea Silli Says:

  Mulla on Nokia salkussa nyt yli 40% nousussa. Uskoisin vielä ainakin yhteen pyrähdykseen kun se ylittää kolme euroa. Siihen nousuun voisi jo ehkäpä myydä.

 3. Kinski Says:

  Oliko tuo pyrähdys kuolleen kissan pomppu jää nähtäväksi.
  http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/porssikurssit/osake/index.jsp?klid=1050&days=1825&graafi=true#graph

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: