Ostin FXI:tä

Kiinassa vaihtuu valta ja Aamu-uutisissa näytettiin kuvaajaa jossa maan talouskasvu on aina kiihtynyt vallanvaihdoksen jälkeen kun on tehty uudistuksia, investoitu infrarakentamiseen jne. Olen aiemminkin omistanut FXI Kiina ETF:ää mutta omistus on ollut tauolla viime vuoden elokuun alusta lähtien jolloin myin osuuteni pois 40 dollarilla. Nyt ostin saman määrän takaisin kolme dollaria halvemmalla. Ennakoin Kiinan talouden hienoista hyytymistä ja päädyin myymään ja nyt alkaa olla viimeiset ajat ostaa tienatakseen tulevalla talouskasvulla. FXI ETF:nn pohjat nähtiin vain kahden kuukauden päästä kun hinta laski aina 29.79 dollariin. Näin jälkikäteen tuo kuoppa olisi ollut se optimaalisin ostopaikka. Arvo on sen jälkeen vaihdellut ja selkeä nousu alkoi 5. syyskuuta 32 dollarista ja nousu jatkui yhtäjaksoinena 38 dollariin mistä nähtiin pieni rekyyli josta nyt sitten päätin ostaa, en tosin ihan pohjalta.

Eiköhän Kiinan taloudessa ole potkua vielä pitkäksi aikaa maan kohotessa omalle paikalleen maailman suurimmaksi taloudeksi. Riskejäkin tietysti on mutta missä niitä nyt ei olisi.

Tags: ,

One Response to “Ostin FXI:tä”

  1. Myin pois Kiina (FXI) ETF:t | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] kahden vuoden FXI ETF holdaus päättyi tänään. Ostin FXI ETF:ää 4.12.2012 ja tänään ne myin pois vain muutaman prosentin voitolla. Noh, tulihan sieltä osinkoja lisäksi […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: