Metson pääomamarkkinapäivä toi positiivisia uutisia

Metsolla oli tänään CMD eli pääomamarkkinapäivä toi tänään tullessaan positiivisia uutisia, jotka nostivat Metson kurssia alkuun 4-5% mutta iltaa kohden nousu hiipui 1.66% nousuun. Muutamia poimintoja tiedotteesta:

  • Metson tavoitteena on kasvattaa palveluliiketoiminnan vuotuista liikevaihtoa nykyisestä noin 3,2 miljardista eurosta 4,5 miljardiin euroon vuoden 2016 loppuun mennessä. Tämä tavoite on linjassa aiemmin julkistetun, yli 10 prosentin vuosittaiseen kasvuun tähtäävän tavoitteen kanssa.  -> Loistava asia kun tuo bisnes on ollut tähän asti erittäin hyväkatteista toimintaa kuten alta näkyy
  • Metson palveluliiketoiminnan liikevoittomarginaali (EBITA ennen kertaluonteisia eriä) on ollut 14-15 % vuosina 2010, 2011 sekä tammi-syyskuussa 2012. Liikevaihdon kasvun lisäksi tavoitteena on nostaa palveluliiketoiminnan liikevoittomarginaalia nykyisestä –> eli tavoitteena on jopa nostaa marginaalia nykyisestä. Aika huikeaa.
  • Liikevaihtomme sekä tuloksemme (EBITA ilman kertaluonteisia eriä) vuonna 2013 pysyy suunnilleen vuoden 2012 tasolla. Segmenttien tuloksen (EBITA ennen kertauonteisia eriä) arvioidaan kehittyvän vuonna 2013 vuoteen 2012 verrattuna seuraavasti:
    • Kaivos ja maarakennuksen sekä Automaation tulos paranee -> ei yllätystä
    • Massa, paperi ja voimantuotannon tulos laskee -> ei yllätystä

Uskoisin että Metson antama tavoite tai ennuste ensi vuodelle on aika konservatiivinen tai jopa varovainen eli jos maailma ei lopu 21.12 tulee Metso tekemään ensi vuonna vielä paremman tuloksen kuin tänä vuonna ja näin se voi kasvattaa osinkovirtaansa sekä ensi että seuraavana vuonna jolloin taantumankin arvellaan loppuvan. Uskoisin Metson myös maksavan keväällä normaalia muuten suuremman osingon kun sattuneista syistä se syksyn lisäosinko jäi maksamatta. Tästä on selvä mainintakin CEO:n CMD esitysmateriaalissa sivulla 12. Firma myös vihjaa yritysostojen jatkuvan. Aika hyvällä onnistumisprosentilla Metso onkin noita yritysostoja tehnyt, päinvastoin kuin Nokia. Metso säilyy salkussa.

CMD päivän materiaalia löytyy täältä. Kannattaa vilkaista.

Salkku nousi tänään noin prosentin. Joulukuussa on noustu nyt oikein mukavasti, toivottavasti nousu jatkaa kuun loppuun saakka. Pelkäänpä vaan että kohta alkaa tuo Fiscal cliff hermoilu. Nokia on noussut jo hyvin lähelle kolmea euroa ja oma positioni yli 40%. Uskoisin että osake rikkoo lähiaikoina sen kolmen euron maagisen rajan mikä voisi tuoda ainakin vielä yhden nousupiikin. Siihen voisi ehkäpä sitten myydä ja kiittää kivasta kyydistä. Koko orkesteri nousi muutenkin aika kivasti tänään, vain Intia ETF ja eilen ostettu Stockmann laskivat tänään.

Advertisements

Tags: , , , ,

One Response to “Metson pääomamarkkinapäivä toi positiivisia uutisia”

  1. Metson tulos aika tarkaan odotuksiin « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] ei nostanut CMD:ssä antamaansa ennustetta kuluvalle vuodelle. Eikä tuon suhteen muutenkaan ollut […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: