Vuosi 2013 alkoi erinomaisesti

Kun pörssit juuri äsken sulkeutuivat USA:ssa näytti salkkuni 3.17% nousua tälle päivälle. Viime vuonna salkun arvo nousi 0.3% osingot ja palkkatuloista laitetut muutamat erät mukaanlukien niin tässähän lähtee mopo aivan just käsistä ;). Nokia nousi tänään odotetusti parhaiten, 6.77%, Metso 4.28%, TTWO 4.36%, aika moni lappu yli 3% jne. Yksikään ei laskenut. Melko odotettu vuodenavaus. Indeksit kehittyivät tänään seuraavasti: Nasdaq +3.07%, S&P500 2.54%, Dow Jones 2.35%, HEX Cap +3.54%, DAX +2.19%. Tukholmassa yllättäen kurssit laskivat 0.36%, toinen laskumarkkina oli Sveitsi, kaikki muut tärkeimmät indeksit ympäri maailmaa olivat tänään selvässä nousussa.

Nokiaa laski aivan viime vuoden lopulla veromyynnit, niin monilla oli osake tappiolla ja noilla tappioilla oli hyvä kuitata osa voitoista (kellä niitä nyt sitten oli) pois ettei joudu maksamaan veroja. Eiköhän tässä kurssit nyt rallaa ainakin jonkun päivän Nokia mukaanlukien niin pääsee myymään Nokiat pois ja katsoo tilalle sitten firmaa jolla on potentiaalia maksaa osinkoja keväällä sekä kasvattaa myös tulevaisuudessa osinkovirtoja.

Muistutetaan jälleen kerran että tilastojen mukaan vuoden ensimmäinen pörssipäivä ennustaa koko vuoden kehityksen pörssissä. Niin kävi viime vuonnakin (muistaakseni eka pörssipäivä oli plussalla) kuten monesti aiemminkin. Poikkeuksena sääntöön monessakin mielessä surullinen vuosi 2011.

Advertisements

Tags: , ,

One Response to “Vuosi 2013 alkoi erinomaisesti”

  1. Huonosti alkoi pörssivuosi! | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] kurssikehityksen. Vuosi 2011 oli poikkeus. Vuonna 2012 indikaattori toimi oikein (muistaakseni) kuten vuonna 2013. Vuosina 1996-2008 indikaattori toimi 11 kertaa 13:sta. Indeksit ovat siis miinuksella, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: