Ostin Atriaa

Marraskuussa tuoreeltaan Atrian 3Q tulosjulkistuksen jälkeen 1.11 (samana päivä kuin ostin Nokiaa) kirjoittelin näin. Kurssi oli silloin 5.8 euroa. Muutaman kerran aiemmin oli jo sormi liipaisimella mutta vasta tänään päädyin ostamaan osaketta vähän alle 7.4 eurolla eli siis 28% sillointa hintaa kalliimmalla. Itseasiassa laitoin osakkeen tarkkailuun jo toukokuussa, jolloin ennakoin osakkeeseen käännettä. Kurssi pyöri silloin samoissa lukemissa kuin 1.11. Kesällä nähtiin pohjat noin 5 euroa.

Atrian 3Q tulos siis ylitti kaikki odotukset ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Sikasykli näyttäisi olevan “hyvässä asennossa”, Venäjällä ja Pohjoismaissa tehdyt säästötoimenpiteet alkavat näkyä kaikessa laajuudessaan ensi vuoden alusta lähtien ja Suomessakin on 4Q:n aikana laitettu väkeä pihalle ja kustannuksia pienemmiksi.

200 päivän liukuva keskiarvo antoi ostosignaalin jo 1.11. Osake on halpa, PE-luku lienee alle 10 ja PB luku muistaakseni 0.4. Vuonna 2007 osakkeesta maksettiin yli 13 euroa, toki pitää muistaa että tämän päivän Atria on hieman erilainen kuin sen päivän Atria ja silloin oltiin nousukauden loppuhuipentumassa. Selvää on kuitenkin että nousuvaraa on.

Salkku nousi tänään hieman, kiitos myös Atrian. Eilen myymäni Nokiat jatkoivat laskussa ja kävivät jo alle 3 euron ja sulkivat tasan kolmeen.

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: