3D printtaus

Viime aikoinan 3D printtaus on alkanut aiheena yleistyä mediassa ja Googlen hakutilastot näyttävät jyrkästi kasvavaa trendiä. 3D skannerin ja 3D printterin avulla voi valmistaa vaikkapa jakoavaimesta toimivan replikaatin kädenkäänteessä. Katso linkin video.

Alan firmojen kurssit ovat nousseet vuoden aikana merkittävästi. 3D Systems Corp (DDD) ja Stratasys (SSYS). Kurssikäyrät aikalailla samanlaiset kuin tuon Googlen hakutrendikäyrä. Satojen prosenttien nousu vuodessa ja PE-luvut kieppuu nyt 90 nurkissa. Kasvua on alalle luvassa hurjasti tulevaisuudessa mitä on hinnoiteltu alan yhtiöiden kursseihinkin melko reilusti. Vieläköhän kannattaisi hypätä kyytiin vai onkohan enää tarjolla vain nousun maksajan paikkoja?

Tags: , ,

8 Responses to “3D printtaus”

 1. Taloudenlinkit Says:

  Tässähän olisi hyvä olla se kristallipallo, se firma joka ensimmäisenä saa kohtuuhintaisen, kuluttajakäyttöön sopivan printterin maailmalle ja luotua jonkinlaisen stardardin on voittaja. Mutta onko se jompikumpi näistä mainitsemistasi vai aivan muu onkin sitten sitä kristallipallotiedettä.

 2. PJ Says:

  Motley Fool tuntuu pitävän paljon meteliä 3D tulostamisesta, pitänyt jo pidemmän aikaa. Kovat ovat kasvuodotukset, mutta varmasti tutustumisen arvoinen ala. Itsellä tutustuminen vielä kesken.

 3. PJ Says:

  DDD hurjassa menossa. Vuoden alusta noussut jo yli 30 prosenttia. Pitäisi pystyä arvioimaan alan kasvu ja koko, jotta pystyisi arvioimaan kasvuodotusten realititeettejä.

 4. IhanaSika Says:

  Itse uskon että 3D tulostus tulee muuttamaan maailmaa niin paljon ettemme vielä edes ymmärrä asiaa.Pelureita tulee varmasti mukaan vielä iso joukko ja oikean hevosen löytäminen on varmasti haastavaa mutta kyllä tähän kai olisi tällaisen piensijoittajankin jotenkin mukaan päästävä eli riskillä vaan mukaan!(Tästä toivon kommenttejasi toistekin.)

 5. Laimea Silli Says:

  Ideaalisin tapa mennä mukaan olisi ehkäpä 3D printtaukseen keskittyvä ETF. Sellaista ei vaan taida olla. Mutta voisihan tässä aloittaa vaikkapa DDD:n osto-ohjelman. Pienellä summalla joka kuukausi… Vähän tuollaista oon miettinyt. Katsotaan.

 6. 3D Printtaus, osa II | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] 16. tänä vuonna kirjoitin 3D tulostuksesta, Mietin silloin pitäisikö ostaa 3D Systemsin ja Sratasysin osakkeita. Vilkaistaanpa olisi […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: