Karo Hämäläinen – Kolmikulma

Jouluna tuli luettua Karo Hämäläisen toinen finanssitrilleri, Kolmikulma. Kirja liikkuu samoissa teemoissa kuin Erottaja-finanssitrillerissä joten kirjaa voisi kuvata itsenäisenä jatko-osana. Toimintaa on enemmän kuin Erottajassa ja kirjailija Karo Hämäläinen pudottelee teknisiä yms. yksityiskohtia asiasta kuin asiasta kuin Tom Clancy aseista, asejärjestelmistä ja sotakoneista ikään. Vähän vaikuttaisi että Karo on jokusen Clancyn lukenut.

Juoni oli ihan toimiva ja oikeiden taloustapahtumien ottaminen taustalle, niiden pieni värittäminen ja lisämausteet ovat hyvä ja vähän erilainen tausta kirjan tapahtumille. Suomessa tälläisiä kirjoja ei ole juuri aiemmin kirjoitettu ja Karo onkin mielestäni löytänyt toimivan markkinaraon. Kirja kyllä toimii niin sijoitus- ja talousasioita seuraaville kuin myös niille jotka sivuuttavat talousuutiset lehdistä ja televisiossa. Ehkäpä tämä jopa innostaa joitain ihmisiä seuraamaan tarkemmin talousasioita ja jopa kiinnostumaan sijoittamisesta ja miettiään sitä että yksi lyhyesti uutisissa käsiteltävä talousuutinen voi vaikuttaa erittäin laaja-alaisesti.

Minulle kirjan hauskinta antia oli sijoitusaiheinen dialogi ja erilaisten talousmekanismien selkeäsanainen avaaminen sekä sijoitusslangi tyyliin “salkkuun turskaa ahtopaineella”.  Viittaukset Puttoseen naurattivat ääneen. Kirjan eräs sivuhenkilö muistuttaa epäilyttävästi professori Puttosta. Henkilön sijoitussalkusta löytyy niin Hellenian bondeja kuin Stonesoftia ja auton rekisterinumero on “epäilyttävä” 🙂 Pidin myös nuoresta finanssihaista Ilari Rautavaarasta, jonka kilpailuhenkisyys oli hauskasti kuvattu ja jolla oli myös huvittava tapa kiroilla. Seppo Saarion legendaarisia sijoitusviisauksiakin käydään läpi.

Loppuhuipennus jäi mielestäni hieman laimeaksi, tosin hyvän mielikuvituksen omaavalle se antaa mukavasti vapauksia kehitellä itse haluamansa loppuratkaisut päähenkilöille ja se mahdollistaa myös mukavasti vaikkapa itsenäisen jatko-osion, kolmannen finanssitrillerin jossa on samoja henkilöitä kuin Kolmikulmassa. Olihan Kolmikulmassakin pienessä sivuosasssa myös Erottajassa ollut henkilö “Rotta” Oraspää. Trilogian päätösjaksoa odotellessa?

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: