Atrian 4Q oli pettymys

Hyvä tulos, parempi mieli” ei sitten toteutunut Atrian julkaistessa tilinpäätöksensä, mutta ei tässä nyt päivä ihan pilallekaan mennyt 4.79% kurssilaskusta huolimatta. Selvää on tietysti se että toissapäinä tehdyt Atria lisätankkaukset olivat huono idea. Tänään olisi saanut halvemmalla.

Kiitämme:

 • Liikevaihto 4Q:lla oli 361 miljoonaa euroa mikä oli aika selvästi yli odotusten
 • Atria Suomen loka-joulukuun liikevaihto oli 221,4 miljoonaa euroa (206,9 milj. euroa), jossa oli kasvua 14,5 miljoonaa euroa edellisvuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Liikevoitto kasvoi 11,0 miljoonaan euroon (7,1 milj. euroa). Liikevoiton kasvu johtui vertailujaksoa paremmasta lihamarkkinatilanteesta ja korkeammista myyntihinnoista. Katsauskauden liikevoittoon sisältyy 0,5 miljoonan euron kertaluonteinen kulu, joka liittyy nautateurastuksen lopettamiseen Kuopion tehtaalla. Vertailukauden liikevoittoon sisältyy 1,8 miljoonan euron kertaluonteinen arvonalentumiskirjaus Forssan logistiikkakiinteistön arvosta.
 • Osinko 0.22 euroa mikä on odotuksia suurempi. Osinkotuotto nykykurssilla 6.96 euroa on 3.2%
 • Velkaantumisaste aleni 85.9%:iin (97.1%) mikä toki edelleen on liian korkea.
 • Korollinen nettovelka oli 363,9 miljoonaa euroa (402,8 milj. euroa), jossa oli vähennystä edelliseen vuoteen verrattuna 38,9 miljoonaa euroa. Viimeisellä vuosineljänneksellä Atria Suomi teki myyntisaamisten myyntiin liittyviä sopimuksia. Sopimukset pienensivät myyntisaamisten määrää yhteensä 61,2 miljoonaa euroa tilikauden lopussa.
 • Atria ennustaa sekä liikevaihdon että tuloksen kasvua tällä vuodelle
 • Tuotannollisen tehokkuuden parantamiseksi Atria Venäjä on käynnistänyt katsauskaudella toimenpideohjelman Pietarin Sinyavinon ja Gorelovon tehtailla. Toimenpiteistä arvioidaan syntyvän noin kahden miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt, jotka toteutuvat täysimääräisesti vuoden 2013 alusta lähtien. Lihavalmistetuotanto on nyt keskitetty Sinyavinon ja Gorelovon tehtaisiin

Moitimme:

 • Liikevoitto 4Q:lla oli 7.8 miljoonaa euroa mikä jäi odotuksista aika selvästi.
 • Venäjän liiketoiminta oli tappiolla mikä oli selvin syy odotuksista jääneeseen liikevoittoon. Liiketulos oli -3,9 miljoonaa euroa (-4,5 milj. euroa), joka oli 0,6 miljoonaa euroa viime vuoden vastaavan jakson tulosta parempi. Alkutuotannon heikko kannattavuus painoi loka-joulukuun tulosta. Lisäksi Atria Venäjä panosti voimakkaasti markkinointiin myyntivolyymien lisäämiseksi jatkossa.

PE-luku on kahdenkymmenen nurkilla 0.35 euron EPS:llä mutta ennusteiden mukaan Atrian tulos vähintään tuplaantuu tänä vuonna mikä laskee PE-luvun kymmenen korville.  Jos tämä toteutuu tulee osakekurssikin nousemaan selvästikin tästä tämänpäiväisestä pettymyksestä huolimatta. Itse en välttämättä ihan tuloksen tuplaantumiseen usko mutta merkittävään nousuun kuitenkin. 3Q ja grillauskausi on Atrian tärkein kvartaali, toivotaan hyvä grillauskelejä. Kurssi ei varmaan lähiaikoina ole nousussa, käänteestä pitää saada ensin lisää merkkejä.

Advertisements

Tags:

One Response to “Atrian 4Q oli pettymys”

 1. Helmikuussa nousuputki sai jatkoa | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] sekä ostin lisää Atriaa että TTWO:ta. Atrian ostos olisi kannattanut ajoittaa paremmin sillä tulos olikin odottamaani huonompi. Sen sijaan Sampo takoi mahtavan tuloksen. YIT ilmoitti kohtuullisesti tuloksesta ja […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: