Playstation 4 julkistettiin

Sony julkisti eilen illalla Playstation 4:n jonka prosessoriarkkitehtuuri perustuu AMD:n 8-ytimiseen x86 prosessoriin eli siis prosessoritekniikka vaihtuu vanhasta Cell Broadband Engine – prosessoriin. Tämä tarkoittaa sitä että vanhat pleikkaripelit eivät natiivisti enää toimi PS4:ssä siitä huolimatta että uusi pleikka tukee myös optista asemaa (CD / Blueray) kuten edeltävä PS3:kin. Vanhat pelit kuitenkin on tarkoitus saattaa toimimaan verkon yli: “SCE is exploring unique opportunities enabled by cloud technology with the long-term vision of making PlayStation libraries including an incredible catalog of more than 3000 PS3 titles*6 that is unmatched in the industry, mostly ubiquitous on PS4.” . GPU vaikuttaa tehokkaalta.

Android ja iOS laitteet voivat toimia uuden pleikkarin toisena näyttönä: “A new application from SCE called “PlayStation®App” will enable iPhone, iPad, and AndroidTM based smartphones and tablets*3 to become second screens. Once installed on these devices, users can, for example, see maps on their second screens when playing an adventure game, purchase PS4 games while away from home and download it directly to the console at home, or remotely watch other gamers playing on their devices.

PS4:ssa on myös paljon muita parannuksia kuten se että peleissä ei tarvi enää odottaa latausta vaan pelaaminen alkaa heti, peliohjaimia (DualShock 4) on kehitetty eteenpäin kuten myös kamerajärjestelmää / Movea PlayStation 4:sta. Uusi pleikkari tulee myyntiin loppuvuoden aikana. Aika näyttää kuinka nopeasti PS4 yleistyy, voi olla että joilla on iso kokoelma PS3 pelejä eivät välttämättä siirry ihan heti vaan odottavat ensin isoa määrää loistavia PS4 julkaisuita ennenkuin vaihtavat tai kenties säilyttävät myös PS3:n rinnalla.

Mitäs tämä voisi tarkoittaa TTWO:n kannalta? Suurin ja tärkein julkistus GTA V tulee myyntiin syyskuussa ja se on natiivisti koodattu PS3:lle ja XBoxille. Ymmärtääkseni XBox:lle tehdyn pelin porttaaminen on suhteellisen helppoa sitten PS4:lle joten voisi kuvitella että viimeistään ensi vuonna saadaan GTA V natiivisti myös PS4:lle. Sonyn tekemä päätös PS4:n arkkitehtuurimuutoksesta tulee myös helpottamaan pelitalojen työtä, sillä pelit saadaan ymmärtääkseni tehtyä pienellä vaivalla PC:lle ja PS4:lle. Kustannukset pienenee ja time-to-market lyhentyy. Päädyin ostamaan hieman lisää TTWO:ta tänään.

 

Advertisements

Tags: , , , ,

2 Responses to “Playstation 4 julkistettiin”

  1. Laimea Silli Says:

    Aika upean näköisiä pelitrailereita PS4:lle http://dome.fi/pelit/ajankohtaista/videojysays-ensimmaisia-ps4-trailereita

  2. Helmikuussa nousuputki sai jatkoa | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] osakkeina. Myin pois PKC:t odotettua huonomman tuloksen jälkeen sekä ostin lisää Atriaa että TTWO:ta. Atrian ostos olisi kannattanut ajoittaa paremmin sillä tulos olikin odottamaani huonompi. Sen […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: