Jopas jotakin… WebOS herää koomasta

Barcelonan messuilla Nokia esitteli halpis ja keskihintaiset uutuutensa, jotka eivät minua henkilökohtaisesti kiinnostaneet mutta jotka voivat kaupallisesti olla hyvinkin menestyviä luureja. Osakekurssi ei oikein innostunut ja huomenna Italian vaalituloksen myötä niistetään varmaan loputkin tuosta noususta. Siihen malliin Jenkkipörssit sakkasivat tänään.

Mutta joo LG siis ilmoitti ostavansa WebOS:n HP:lta. Melko outo veto, ei se breikannut silloin, miksi se nyt breikkaisi kun kilpailu on entisestään kiristynyt ja mobiili käyttöjärjestelmiäkin on tai on tulossa nyt enemmän kuin koskaan. On Android, iOS, Windows Phone, Tizen, Blackberry, Firefox, Ubuntu, Sailfish jne. Mielestäni LG:ltä täysin järjetön veto, olisi ennemmin mennyt Ubuntulla tai Firefoxilla tai vaikka Sailfishillä. Floppaa varmasti ja LG vaan tuhlaa aikaa ja rahaa tuohon. *UPDATE* LG ei aiokaan käyttää tuota kännyköissä vaan älytelkkareissa. Tuossa on noin ehkäpä enemmän järkeä mutta mitä lisäarvoa tuo OS tuo siellä vs. jo olemassaolevat äly-TV OS:t?

Tänään jostain luin myös että Samsung aikoo tappaa Badan. Mä luulin että se oli sen jo tehnyt kun ilmoitti jo aikaa sitten että yhdistää sen Tizeniin, jota tukevia luureja pitäisi tänä vuonna tulla useampia.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Jopas jotakin… WebOS herää koomasta”

 1. Jontte Says:

  “Melko outo veto, ei se breikannut silloin, miksi se nyt breikkaisi”

  Kuten itsekin huomasit, käyttis ei ole tulossa puhelimiin, mutta vaikka olisikin, ei HP:n hölmöilyistä voi kauheasti lukea. WebOS:lle ei annettu mitään mahdollisuuksia, kun HP:n mobiilit palikat olivat (ja ilmeisesti edelleen ovat) ihan sekaisin.

  “mitä lisäarvoa tuo OS tuo siellä vs. jo olemassaolevat äly-TV OS:t?”

  Myönnän että äly-tv osaamiseni on rajallinen, mutta vaikuttaisi siltä, että lähes mikä tahansa tuo lisäarvoa nykytilaan.

  Ja kuten lähes aina, tällaisissa kaupoissa ostetaan valmiin tuotteen asemesta osaamista, osaajia ja IP:ta niin patenttien kuin muidenkin muodossa.

  LG (ja kaikki muutkin) tarvitsevat tulevaisuudessa enemmän ja enemmän softaosaamista, tämä voi olla ihan hyvä kauppa (hintaa ei kerrottu). Mutta luonnollisesti paljon muutakin tarvitaan, tämä voi olla vain pieni osa strategiaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: