Tänä vuonna nähtäneen ennätysmäiset lisäosingot

Hallituksen katastrofimaisen osinkoverokiristyksen myötä tänä vuonna nähtäneen vielä reipas lisäosinkokierros, johon osallistunevat varmaankin useammat firmat joiden kassassa on rahaa ja joilla on paljon piensijoittajia osakkaina. Jotkut firmat saattavat jopa ottaa velkaa maksaakseen lisäosinkoja. Jukka Oksaharju arveli Nordnetin blogissaan että yksi tälläisistä firmoista olisi Sampo, jolla kassassa on rahaa ja lisää on tulossa Nordean kasvavan osingonmaksun myötä tulevina vuosina. Oksaharju arvelee myös Nokian Renkaiden maksavan lisäosinkoa.

Itse uskon että myös Metso maksaa lisäosingon, sillä on siihen varaa ja sen piti jo viime vuonna maksaa lisäosinko joka sitten kuivui kasaan julkisen painostuksen myötä.

PKC on aika nopeasti pystynyt maksamaan AEES investointiaan pois ja velkaanntumisaste on laskenut 34%:iin. PKC voisi olla yksi kandidaatti lisäosinkojen maksamiseen. Yhtiö on maksanut lisäosinkoa viimeksi vuonna 2004.

Fortum periaatteessa voisi maksaa lisäosingon vielä aivan loppuvuonna jos se saa myytyä sähkönsiirtoverkkonsa pois arvioidulla viiden miljardin euron hinnalla. Tosin kun pääomistaja on valtio niin se saattaa haluta siirtää lisäosinkomaksun ensi vuoden puolella jotta se maksimoisi verotuoton.

Stockmannin osakkaat varmasti toivoisivat lisäosinkoa mutta sillä ei tuohon ole varmaan mahdollisuutta.

Minkä firman sinä arvelet maksavan lisäosingon?

Oman salkkuni normaaleista osingoista puhuttaessa YIT:n ja Stockmannin osingot ovat jo irronneet ja YIT:n osinko ehtii tilillekin jo ensi viikolla. Seuraava salkkuni osingonirtoaminen tapahtuu 2.4 Metson kanssa.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Tänä vuonna nähtäneen ennätysmäiset lisäosingot”

  1. Timppa Says:

    Saapa nähdä kuinka käy. Yksityisomistajilla ei kuitenkaan ole loppujen lopuksi kovin paljoa sananvaltaa juuri missään yrityksessä. Jos omistat firmasta yli 10% siivun sijoitusyhtiön kautta, osinkojen verovapaus ilmeisesti säilyy edelleen, joten näille on aivan samantekevää jaetaanko osingot uuden vai vanhan verotuksen aikana. Jos pörssifirmasta alle 10% siivun omistavalta yritykseltä viedään se nykyinen 25% verovapaa osuus pois, sijoitusyhtiöille tulee edullisemmaksi ottaa osingot ennen vuodenvaihdetta; jos tuo 25% osuus säilyy, asia on toisin. Tuon firmalta-firmalle -tapauksen verovapaan osuuden kohtalosta en ole nähnyt juttua, ja se voi loppujenlopuksi olla aika ratkaiseva juttu monen firman kohdalla.

    Miten mahtaa muuten käydä osuuspääoman korkojen verotuksen kanssa? Niistä ensimmäiset 1500€ ovat täysin verovapaita ja tämän jälkeenkin se osingoista tuttu 30%. Mikä idea on kohdella näitä noin paljon pörssiosinkoja lempeämmin?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: