Metsosta irtosi osinko

Odottelin tälle päivällä salkkuun pienoista laskua johtuen mm. Metson osingon irtoamisesta mutta salkkuhan on 0.7% nousussa kello 18:30 kun HEX sulkeutui. USA:ssa vielä kaupankäynti luonnollisesti jatkuu mm. salkkuni toiseksi suurimman osakkeen TTWO:n osalta. Metson kurssi laski 1.8 euroa kun siitä irtosi 1.85 euron osinko. Eli kokonaisuudessaan Metso hieman nousi tänään.

Erityisen hyvä päivä päivä oli Fortumilla joka nousi 3.69% 16.3 euroon. Ensi viikon keskiviikkona irtoava euron osinko houkuttelee ja toki myös se että 1Q oli todella kylmä kvartaali eli sähköä ja lämpöä myytiin varmasti reilusti ja sähkön hinta pysyi koko kvartaalin ajan  hyvällä tasolla. Fortum tulee myös saamaan sen noin viisi miljardia euroa kun se myy siirtoverkkonsa ja voi sitten jakaa jopa vielä loppuvuoden aikana lisäosingon (toivottavasti tämän vuoden aikana ennen tuota tulevaa katastrofaalisen suurta osinkoverotusta) ja voi investoida mm. Ranskan vesivoimaan.

Sampo nousi vielä pirteämmin eli 3.9%. YIT 2.4%. Hieno pörssipäivä.

Advertisements

Tags: , , ,

3 Responses to “Metsosta irtosi osinko”

  1. Argh! Says:

    LANSDOWNE PARTNERS LIMITED on sulkenut isoa shorttiaan nopeasti viime päivinä. Vuoden alussa heillä oli 1,83% shortti. Eilen enää vain 0,79%.

    Usko kaivospuolen rajuun jarrutukseen hiipunut ilmeisesti myös isossa Brittiläisessä hedge rahastossa? Eivät uskalla odottaa osaria 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: