Fortum päivitti osinkopolititiikkansa

Fortum tiedotti tänään että se muuttaa osinkopolitiikkaansa.

Osinkopolitiikka nyt:

  • Fortum Oyj:n tarkoituksena on maksaa osinkona keskimäärin 50-60% edellisen vuoden nettotuloksesta

Osinkopolitiikka tulevaisuudessa:

  • Fortum Oyj:n tavoitteena on maksaa vakaa, kestävä ja aikaa myöten kasvava osinko, joka on 50 – 80 % osakekohtaisesta tuloksesta ilman kertaluonteisia eriä. <– eli Fortum voi maksaa myös lisäosinkoja ja siltä normiosinko voi olla tuo muutetun jakopolitiikan mukainen. Mieleen tulee tuo todennäköinen lisäosinko mikä irtoaa kunhan Fortum myy sähkönsiirtoverkkonsa

Mitä tämä tarkoittaa omistajille? Ensinnäkin sitä että Fortumin tulevaisuuden investoinnit voivat olla pienemmät mitä nyt on nähty. Venäjällähän investointiohjelma saadaan päätökseen tänä vuonna, vai olikohan se ensi vuonna ja sähkönsiirtoverkon myymisestä irtoaa rahaa jopa 5 miljardia euroa. Fortum saattaa investoida vesivoimaan Ranskassa ja ymmärtääkseni Fortum on kiinnostunut myös muista ulkomaalaisista voimalahankkeista. Nykyinen euron osinko lienee turvattu myös tuleville vuosille + mahdolliset lisäosingot. Kurssitaso voi olla mitä on, mutta meille osinkojen takia Fortumiin sijoittaneille tämä on hyvä asia. Suhteellisen varmaan 6-7% tuottoa joka vuosi ja päälle mahdollinen kurssinousu optiona.

Miksi Fortum päivitti osinkopolitiikkaansa? Epäileekö se että sen tulos tulee laskemaan (mm. sähkönsiirtoverkon tulevan myymisen vuoksi) ja taatakseen euron osingon nostaa tuota jaettavan osingon ylärajan suuruutta? Vai tarvitseeko pääomistaja valtio lisää rahaa? Niin tai näin niin uutinen on mielestäni hyvä.

Fortumin yhden euron suuruinen osinko irtoaa huomenna. Saas nähdä mihin Fortum huomenna sulkee, tänään kurssi sulki 16.14 euroon.

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: