Metson 1Q ihan OK

Metson 1Q oli ihan OK odotuksiin nähden, toki laskua tuli lähes kaikkiin lukuihin odotetusti. Tässä vähän poimintaa:

  • Uusia tilauksia saatiin tammi-maaliskuussa 1 584 miljoonan euron arvosta (1 920 milj. e).
  • Palveluliiketoiminnan saadut tilaukset olivat vertailukauden tasolla, 873 miljoonaa euroa eli 57 prosenttia kaikista tilauksista (881 milj. e ja 48 %).
  • Liikevaihto oli 1 590 miljoonaa euroa (1 755 milj. e). Palveluliiketoiminnan liikevaihto oli vertailukauden tasolla ja oli 727 miljoonaa euroa eli 47 prosenttia konsernin liikevaihdosta (721 milj. e ja 43 %).
  • EBITA (tulos ennen rahoituseriä, veroja ja aineettomien hyödykkeiden poistoja) ennen kertaluonteisia eriä oli 132 miljoonaa euroa eli 8,3 prosenttia liikevaihdosta (141 milj. e ja 8,0 %).
  • Osakekohtainen tulos oli 0,48 euroa (0,56 e).
  • Vapaa kassavirta oli 74 miljoonaa euroa (116 milj. e).

Ei oikeastaan mitään yllätystä. Ennusteet pysyivät ennallaan. Positiivista on se että Metso näkee jo orastavia käänteen merkkejä: “Yhdysvalloissa ja Kiinassa on nähtävissä jotain ensimmäisiä positiivisia merkkejä, joilla saattaa olla myönteinen vaikutus asiakasteollisuuksiemme aktiviteettiin toisella vuosipuoliskolla

Metso ilmoitti myös aloittavansa kustannussäästöt paperi, massa ja voimantuotantopuolella. 100 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt on hakusessa viimeistään vuoden 2016 loppuun mennessä. Osake säilyy salkussa.

Advertisements

Tags:

One Response to “Metson 1Q ihan OK”

  1. Metson 2Q oli pettymys | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] 1Q tulos oli sekin vähän veltto ja 2Q:lla velttous paheni. Hieman huolestuttavaa, mutta tilaukset sentään lisääntyivät vaikkakin tilauskanta oheni. Samalla Metso antoi koko vuotta koskevan negarin: “Perustuen tämän hetken taloustilanteeseen, markkinanäkymiin ja tilauskantaamme vuodelle 2013 sekä kesäkuun lopun mukaisiin valuuttakursseihin, arvioimme, että vuonna 2013 tuloksemme (EBITA ilman kertaluonteisia eriä) ja liikevaihtomme ovat hieman alle vuoden 2012 tason“. Viime vuonna Metso teki 2.49 euron EPSin. Uusi ennuste tälle vuodelle on se että tulos tulee olemaan hieman alle tuon 2.49:n. Eli sanotaan vaikka 2.4 euroa. Metson kurssi on nyt 25.86 euroa eli tuolla 2.4 eurolla PE luku on nyt noin 11 mitä ei voi pitää pahana. Metsoa tulee tukemaan jakaantuminen, maailmantalouden käänne 2H:lla (?) ja onko jopa Metso jo kääntynyt kun sen tilaukset ovat alkaneet kasvaa? Toki se on mahdollista että tämäkään ennuste ei pidä ja että ensi vuonna nähdään vielä syvenee laskua. Uskoisin kuitenkin että Kiina alkaa elvyttämään ja Euroopassakin ensi kertaa muutamaan vuoteen teollisuuden ostopäällikköideksit ovat päälle 50:n eli teollisuus kasvaa. Eli jos käänne tulee, niin Metso on nyt halpa, jos ei niin Metso voi olla nykyhinnalla kalliskin. Mene ja tiedä. Itse taidan holdailla ja odotella sitä käännettä ja jakaantumisen tuomaa kurssinousua. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: