Otin voitot kotiin Sammosta

Tänään päätin myydä Sammot pois. Mietin että lyhyen aikavälin nousupotentiaali on aika vähäinen reippaan kurssinousun jälkeen kun tuloksenkin on ennustettu pysyvän kutakuinkin paikoillaan kuluvana vuonna. Tosin Sampo maksanee loppuvuoden aikana lisäosingot, jotka olisi kiva saada plakkariin.

Runsaan vuoden omistus tuotti 50% kurssinousun ja kahdet osingot. Tänä vuonna 1.35 euron osinko (osinkotuotto 4.6%) ja viime vuonna 1.2 euron osinko (osinkotuotto 5.7%). Sampo oli fantastinen sijoitus! Jos kesällä nähdään pieni laskudippi, voisin kalastaa Sammot takaisin salkkuun myyntihintaani, hieman vajaa 32 euroa, halvemmalla.

Kolmasosa salkusta on nyt käteisenä. Kesädippiä ja ostotilaisuuksia odotellessa…

Advertisements

Tags:

5 Responses to “Otin voitot kotiin Sammosta”

 1. Paapaa Says:

  Miksi osingot olisi kiva saada plakkariin?

  Osingon irtoaminen kun ei aiheuta mitään muuta kuin veroseuraamuksen: siis tappiota. Eli lisäisinkojen plakkariin saamisesta ei ole hyötyä, kurssi laskee osingon verran ja saaja menettää verot. Hyöty tässä on vain se, että ensi vuonna vero on vielä suurempi. Mutta pelkkää irtoamista ei kannata haluat. Tuotto tulee tuloksesta, ei osingon irtoamisesta.

  • Laimea Silli Says:

   Kyllähän siitä voittoa tulee. Kun lisäosingosta tiedotetaan nousee kurssi ja saattaa nousta kurssi enemmän mitä osingon irtoamisesta seuraava kurssilasku on eli saa osingon lisäksi kurssinousua.

   • Paapaa Says:

    Tai sitten kurssi ei nouse ilmoituksesta, tai sitten se laskee osinkoa enemmän jne. Keskimäärin tilanne on valitettavasti se, että kurssi laskee sen osingon verran ja verot realisoituu. Ja keskimäärin et osingoista tai lisäosingoista hyödy.

    Eikä pitäisikään. Se maksettu osinko ei ole mitään sellaista rahaa, joka ilmaantuisi tyhjästä. Sampon kassavarannot on kaikkien sijoittajien tiedossa ja määrä on hinnoiteltu osakkeeseen. Kyse on vain siitä, että raha siirretään omistajan tililtä toisella Jutan ottaessa osansa tuosta siirrosta. Se raha ei synny missään muualla kuin tulosta tehtäessä.

    No joo, eiköhän tämä ollut tässä. Toivon vaan, ettei osinkoa kuviteltaisi niin usein joksikin maagiseksi ylimääräiseksi rahaksi, joka vain pelmahtaa tilille tyhjästä. Se on vain tililtä toiselle siirtyvää tulosta.

 2. AndyH Says:

  Paljon saa tulla kesädippiä että verojen jälkeen kannattaa myydä noin suuren nousun jälkeen

 3. Ruotsin valtio aikoo myydä Nordeaa | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] Saas nähdä laskeeko myös Sammon kurssi. Kurssi kävi tuossa jo alle 30 euron jolloin pähkäilin ostavani osakkeeni takaisin mutta se jäi tekemättä ja nyt kurssi on jo noussut parissa päivässä 31.12 euroon. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: