PKC:lta tulosvaroitus

PKC joutui tänään antamaan tuosvaroituksen Brasilian ongelmien takia: “

Brasilian yksikön kannattavuus tulee olemaan aikaisemmin arvioitua heikompi. Liiketappiota kasvattaa uuteen työehtosopimukseen liittyvät merkittävät maksut, joita Curitiban autoteollisuusyrityksiltä on vaadittu ja jotka heikentävät PKC:n liikevoittoa toisella vuosipuoliskolla.

PKC alentaa vuoden 2013 ennustettaan siten, että vertailukelpoisen liikevoiton ennen kertaluonteisia eriä arvioidaan jäävän alle vuoden 2012 tason. Vuoden 2013 liikevaihtoa koskeva arvio säilyy ennallaan

Laskeskelin jo 1Q tulosjulkistuksen yhteydessä että PKC:n PE luku on vajaa 18 silloisella ennusteella 51.5 miljoonaa euroa ja nyt kun ennuste heikkenee ja kurssikin oli jo noussut yli 20 euron on PE luku jo 20:n nurkilla mikä on historiallisesti korkea luku PKC:lle. Tänään nähtäneen reipas kurssilasku. Tuskin laskee kuitenkaan tänään 16.3 euroon millä hinnalla myin omat osakkeeni pois helmikuussa.

Advertisements

Tags:

3 Responses to “PKC:lta tulosvaroitus”

 1. TT Says:

  Tämä tulosvaroitus johtuu ay-liikkeen kiristyksestä ja itse olen yllättynyt, että siihen meni näinkin kauan. Se on ollut palttiarallaa jo vuoden tiedossa ja ihmettelen miten siinä kesti näinkin pitkään. Myös Volvo kärsi muistaakseni samasta ongelmasta siellä päin. Se mikä ihmetyttää on ettei tarkempaa hintaa tälle kiristykselle kerrottu.

  • Laimea Silli Says:

   Muistan myös asiasta lukeneeni. Saas nähdä mikä on PKC:n toimenpiteet asian kanssa. Siirtääkö tuotannon muualle vai jääkö toimimaan maahan / alueelle.

 2. Ostin PKC:ta | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] 29.5 PKC antoi tulosvaroituksen ja laski koko vuoden liikevoittoennustetta ja 8.8. 2Q tulosjulkistuksen yhteydessä PKC alensi jälleen ennustettaan koko vuoden kehityksestä, nyt tuloksen osalta. Osakekurssi oli tuolloin liki 21 euroa. Kirjoitin silloin näin: “En omista PKC:ta ja uskon että kurssi tulee laskemaan nykyisestä“. Tänään PKC:n kurssi on noin 24.5 euroa Nousua on tullut siis 50% siitä kun helmikuussa myin. Olen seurannut yhtiötä aika tarkkaan koko ajan ja harmitellut helmikuista myyntiäni. En ymmärrä vieläkään miksi kurssi on noussut, yhtiön tulos on kehittynyt loppuvuonna ihan kuten arvelinkin, mutta ilmeisesti muut sijoittajat katsovat pidemmälle tulevaisuuteen ja ohittavat nämä tämän vuoden ongelmat. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: